Fricandó amb moixernons

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES:

    800 g de llata de vedella

    40 g de moixernons secs

    100 g de tomàquet madur

    200 g de ceba de Figueres

    1 cabeça d'alls

    400 ml de brou de carn

    250 ml d'aigua de deshidratar els moixernons

    1 ramet aromàtic (canyella, llorer, julivert, farigola)

    100 ml de vi negre

    50 ml de barreja de conyac, anís i moscatell

    Pinyons

    Oli, pebre sal i sucre

     

    PER A LA PICADA:

    1 gra d'all

    20 ametlles torrades

    1 tros de pa fregit

    Sal

    Pebre vermell dolç

    Farigola

PREPARACIÓ

  1. Hidratem els moixernons secs amb una mica d'aigua calenta. Els colem i reservem el brou. 
  2. Salpebrem la vedella.
  3. L'enfarinem sobre paper d'alumini.
  4. La saltem a la cassola amb oli calent sense acabar-la de coure.
  5. Tallem ceba, tomàquets i uns alls per fer un sofregit en el mateix oli de segellar la carn.
  6. Primer posem a daurar la ceba i l'all, posem una mica de sal i, després, hi afegim els tomàquets i un polsim de sucre perquè perdin acidesa. 
  7. Quan la ceba sigui transparent, hi afegim una cullerada de farina i ho remenem.
  8. Hi incorporem l'aigua dels moixernons, el brou de carn i deixem que faci xup-xup.
  9. Afegim el vi negre i la barreja de anís, conyac i moscatell.
  10. Ho barregem bé i triturem la salsa amb la batedora.
  11. Perquè ens quedi ben fina, la passem després pel colador xinès i la tornem a la cassola.
  12. Posem també a la cassola els moixernons i la vedella.
  13. Afegim un ramet d'herbes aromàtiques i ho deixem coure a foc molt lent durant uns tres quarts d'hora.
  14. Mentre es fa la carn, preparem una picada amb el morter amb sal, all, ametlles torrades, un tros de pa fregit, una mica de brou, un punt de pebre vermell i farigola.
  15. Quan el fricandó estigui gairebé a punt, hi afegim la picada i uns pinyons. 
Anar al contingut