Fricandó de patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua, per això es recomana prendre'n de 3 a 4 cops per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 tendons de vedella
1 cuixa de gallina
3 genolls de vedella
3 talls d'ossobuco
4 porros
2 pastanagues
Oli d'oliva
All
Vi ranci
Vi negre
Julivert
4 cebes de Figueres
12 patates ratte
Llorer
Sal
Pebre negre
8 gírgoles de card
Farigola
Romaní
Cibulet
Sal en escates
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn amb paper sulfurat 4 tendons de vedella, 1 cuixa de gallina, 3 genolls i tres talls d'ossobuco. Els posem al forn durant 20 minuts a 220 graus. Quan estiguin rostides les carns, les deixem temperar.
- Tallem a bresa 2 porros i 2 pastanagues pelades i les rostim en una olla de pressió amb un raig d'oli d'oliva per sobre, hi afegim un gra d'all aixafat i una fulla de llorer.
- Afegim les carns rostides a l'olla amb un got de vi ranci i un altre de vi negre.
- Ho cobrim tot amb aigua mineral i hi afegim un manat de julivert. Deixem bullir-ho tot durant 50 minuts. I després ho deixem reposar 2 hores.
- Colem el brou i el portem a la nevera.
- Tallem a juliana 4 cebes i les caramel·litzem amb oli d'oliva en una cassola.
- Pelem i tallem a rodelles (sense arribar a la base) 12 patates ratte i les confitem en un pot amb oli de confitar, una fulla de llorer i un gra d'all durant 25 minuts.
- Traiem el brou de la nevera, el desgreixem i el reduïm en un pot alt.
- Traiem les patates de l'oli, l'all i el llorer i apugem el foc. Salpebrem les patates i les enrossim al pot amb l'oli ben calent. Ho reservem.
- Afegim vi ranci a la ceba caramel·litzada i hi deixem evaporar l'alcohol.
- Tallem 350 g de gírgola de card i els afegim a la ceba caramel·litzada. I enrossim el bolet.
- Fem un farcellet de farigola i romaní i l'afegim a la cassola.
- Afegim el brou ja reduït a la cassola i ho remenem.
- Hi afegim les patates i les fem coure durant 5 minuts, tirant-hi suc de la cassola per sobre de tant en tant.
- Ho servim amb cibulet per sobre.