Fricandó de vaca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de llata de vaca
250 g de bolets de temporada
750 ml de brou de carn reduït
2 tomàquets pera
15 g de farina d'ametlla crua
2 porros
1 xirivia
1 nap
1 cabeça d'alls
1 branca d'api
25 avellanes
25 ametlles
1 got de vi ranci
1 got de vi negre
Llorer
Farigola
Romaní
1 manat de julivert
Oli OVE
Sal
Pebre blanc
Farina
PREPARACIÓ
- Tallem a brunesa 2 porros, 1 xirivia, 1 nap i 1 branca d'api.
- Posem les verdures tallades a enrossir a foc fort en una cassola amb oli OVE.
- Fem un petit ram amb 1 fulla de llorer, farigola i romaní. L'afegim a la cassola juntament amb una cabeça d'alls tallada pel mig.
- Escaldem i pelem 2 tomàquets pera. Els tallem a brunesa i els afegim a la cassola amb un manat de julivert.
- Hi afegim un got de vi ranci i un got de vi negre i ho deixem a foc mitjà durant 10 minuts perquè s'evapori l'alcohol.
- Tallem la llata a llesques d'un centímetre. Hi afegim sal i pebre blanc i l'enfarinem. Espolsem l'excés de farina i la fregim lleugerament en una paella gran amb oli OVE. Eixuguem la carn amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
- Posem aigua mineral a escalfar en un pot per afegir al fricandó si cal.
- Afegim 750 g de brou de carn reduït a la cassola de les verdures.
- Hi afegim la carn marcada. Ho tapem i ho deixem coure durant 15 minuts, afegint-hi aigua calenta si cal.
- Piquem a la picadora 25 ametlles i 25 avellanes torrades i les barregem en un bol amb 2 cullerades de farina d'ametlla crua.
- Netegem 250 g de bolets de temporada a l'aigüera i els TALLEM a mida mossegada.
- Afegim la picada del bol a la cassola i ho remenem sacsejant la cassola bé perquè s'integri, però sense que es trenqui la carn.
- Hi afegim els bolets tallats i ho deixem coure 2 minuts.
- Servim en un plat amb una mica de farigola.