Frit de pop
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest pot ser un plat únic equilibrat, ja que conté els principals grups d'aliments: verdura, patata i aliment proteic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 pops petits
- 500 ml de cervesa
- 3 cebes tendres
- 3 patates mitjanes agres
- 2 pebrots verds tipus italià
- 1 pebrot vermell
- 3 l aigua mineral
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 cabeça d'alls
- Ceba tendra
- Pebre
- Llorer
- Julivert
- Cerfull
- Estragó
- Flors de caputxina
- Vi ranci
- Oli OVE
-
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem en una olla 500 ml de cervesa, 1,5 litres d'aigua mineral, llorer. Hi afegim sal.
- Espantem dos pops (els introduïm a l'olla bullint, els hi mantenim uns segons, esperem que el líquid torni a bullir i els tornem a introduir, tres cops).
- Un cop espantats, els deixem bullir durant 30 minuts amb l'olla mig tapada.
- Tallem a bresa 3 cebes tendres, 2 pebrots verds, 1 pebrot vermell i tres patates, si és possible agres.
- Escalfem oli a una paella i hi posem les verdures a foc fort. Al poc temps baixem el foc i deixem les verdures fent-se uns 10 minuts.
- Un cop fetes, les retirem del foc i deixem la paella tapada.
- Pelem i tallem mitja cabeça d'alls i traiem els germinats dels grans.
- Posem els alls en un morter, hi afegim unes fulles de julivert i fem una picada.
- Aboquem la picada a la paella i encenem el foc.
- Hi afegim una culleradeta pebre vermell roig, sal i pebre. Ho integrem.
- Afegim a la paella un raig de vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
- Tallem els pops a mida mossegada.
- Aboquem el pop a la paella i ho integrem.
- Emplatem posant per sobre una mica de cerfull picat, estragó, unes flors de caputxina i unes cues de ceba tendra.