Fruites en almívar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Sempre hem de descartar el suc de la fruita en almívar, ja que bàsicament és aigua amb molt de sucre.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER AL PRÉSSEC
1 kg de préssecs
500 g de sucre
1 l d'aigua
2 llimones
Canyella
Clau
INGREDIENTS PER ALS ALBERCOCS
1 kg d'albercocs
500 g sucre
1 l aigua
2 llimones
Vainilla
Cardamom
INGREDIENTS PER A LES FIGUES
1 kg de figues coll de dama
500 g de sucre
1 l aigua
2 llimones
Gingebre
Pebre negre
PREPARACIÓ
PRÉSSEC EN ALMÍVAR
- Bullim 6 pots de vidre, i les tapes, en una olla amb aigua per a esterilitzar-los.
- Espremem el suc de 2 llimones i el colem.
- Traiem el pinyol d'1 kg de préssecs i els pelem i tallem.
- Desfem en un pot 500 g de sucre amb 1/3 del suc de llimona.
- Afegim al pot 2 canonets de canyella i 4 claus d'olor i ho escalfem fins que el sucre es fongui mentre ho remenem.
- Escalfem 1 l d'aigua mineral.
- Rostim el préssec tallat amb la llimona, el sucre i les espècies, a foc lent, durant 10 minuts.
- Afegim l'aigua calenta al préssec i ho deixem al foc, fluix, durant 5 minuts més.
- Omplim 2 pots de vidre amb els préssecs en almívar i els posem en una cassola alta amb aigua bullint, amb un drap al cul, perquè els pots no es trenquin mentre bullen, durant 10 minuts.
- Tapem els pots de préssec i els deixem bullir 10 minuts més.
- En retirem els pots de préssec i els donem la volta i deixem refredar perquè facin el buit.
ALBERCOCS EN ALMÍVAR
- Tallem i traiem el pinyol d'1 kg d'albercocs.
- Espremem el suc de 2 llimones i el colem.
- Desfem en un pot 500 g de sucre amb el suc de llimona.
- Afegim al pot la polpa i 1 beina de vainilla i 4 cardamoms aixafats i ho escalfem fins que el sucre es fongui mentre ho remenem.
- Escalfem 1 l d'aigua mineral.
- Rostim a foc lent durant 10 minuts els albercocs tallats amb el sucre, les espècies i el suc de llimona.
- Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem al foc, fluix, durant 5 minuts més.
- Omplim 2 pots de vidre amb els albercocs en almívar i els posem a la cassola amb aigua bullint durant 5 minuts.
- Tapem els pots d'albercoc i els deixem bullir 5 minuts més.
- En retirem els pots amb els albercocs i els donem la volta i deixem refredar perquè facin el buit.
FIGUES EN ALMÍVAR
- Desfem en un pot 500 g de sucre amb el suc de dues llimones.
- Afegim al pot 10 boletes de pebre negre i làmines de gingebre i ho escalfem fins que el sucre estigui fos i ho anem remenant.
- Escalfem 1 l d'aigua mineral.
- Rostim les figues a foc lent durant 10 minuts.
- Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem durant 5 minuts més al foc, fluix.
- Omplim 2 pots de vidre amb les figues en almívar i els fiquem a la cassola amb aigua bullint durant 5 minuts.
- Tapem els pots de figues i els deixem bullir 5 minuts més.
- En retirem els pots de figues i els donem la volta i deixem refredar perquè facin el buit.