Full de llardons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Gesamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llardons són un aliment molt calòric i d'alt contingut en greixos saturats, que s'han de prendre amb molta moderació i de manera ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
125 g de llardons
100 g de sucre panela
100 g de pinyons
pasta de full
1 ou
un raig d'anís
llavors d'anís
llard
PREPARACIÓ
- Tallem la pasta de full pel mig i la posem en una safata de forn sobre un paper sulfurat.
- Pintem les dues meitats amb llard i les punxem amb una forquilla. Les deixem al congelador.
- Separem la clara i el rovell d'un ou. Afegim les clares als llardons i reservem el rovell.
- Triturem 125 g de llardons amb la picadora.
- Afegim als llardons un raig d'anís i una culleradeta de llavors d'anís. Ho pastem.
- Retirem la pasta de full del congelador i repartim aquesta pasta de llardons sobre una meitat de la pasta de full i hi afegim 1 cullerada de sucre panela i 50 g de pinyons.
- Ho tapem amb l'altra meitat de pasta de full. Ho pintem amb el rovell d'ou prèviament reservat i hi espolsem 1 cullerada de sucre panela per sobre. Ho enfornem 10 minuts a 220º.
- Traiem la safata de sobre, escampem 50 g de pinyons per sobre i una altra cullerada de sucre panela i ho tornem a enfornar 5 minuts més.
- Ho servim un cop s'hagi refredat.