Fusilli de llenties gratinats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cal tenir molta cura a l'hora de fer preparacions sense gluten o sense altres al·lèrgens, ja que durant la manipulació s'ha d'evitar la contaminació creuada amb altres ingredients que en puguin contenir.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g fusilli de llenties vermelles 

    300 g formatge semicurat sense lactosa  

    200 g espinacs frescos 

    80 g midó de blat de moro 

    300 ml llet sense lactosa 

    300 ml brou de gallina 

    70 ml oli OVE 

    15 xiitakes 

    1/2 bròcoli 

    2 cebes tendres 

    2 grans d'all 

    Nou moscada 

    Pebre blanc 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem dues cebes tendres a la juliana i les fem suar en una cassola amb un raig d'oli OVE durant uns 10 minuts a foc baix.  
  2. Laminem els arbrets de mig bròcoli, 15 xiitakes i 2 alls. Els afegim a la ceba suada durant uns 5 minuts. 
  3. Passat aquest temps hi posem 200 g d'espinacs, tapem i coem durant 10 minuts a foc fluix. 
  4. Preparem la beixamel. Escalfem en un pot 300 ml de llet sense lactosa i 300 ml de brou de gallina.  
  5. En un altre pot hi posem 70 ml d'oli OVE i 80 g de midó de blat de moro. Enrossim a foc fluix. 
  6. Quan el midó està enrossit, hi afegim la llet i el brou sense deixar de remenar.  
  7. També hi posem nou moscada, pebre blanc i sal. Removem fins que agafi la textura de beixamel. Quan estigui a punt, l'aboquem a la cassola amb les verdures i ho integrem tot. 
  8. Bullim els fusilli de llenties en 4l d'aigua amb sal durant 5 minuts. Quan els tinguem cuits, els passarem a la cassola amb la beixamel i les verdures. Ho integrem i ho passem a una safata que anirà al forn. 
  9. Sobre els fusilli hi ratllem 300 g de formatge sense lactosa. Ho portem al forn i ho gratinarem 7 minuts a 220 °C. 
Anar al contingut