Fusilli de llenties gratinats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Cal tenir molta cura a l'hora de fer preparacions sense gluten o sense altres al·lèrgens, ja que durant la manipulació s'ha d'evitar la contaminació creuada amb altres ingredients que en puguin contenir.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g fusilli de llenties vermelles
300 g formatge semicurat sense lactosa
200 g espinacs frescos
80 g midó de blat de moro
300 ml llet sense lactosa
300 ml brou de gallina
70 ml oli OVE
15 xiitakes
1/2 bròcoli
2 cebes tendres
2 grans d'all
Nou moscada
Pebre blanc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem dues cebes tendres a la juliana i les fem suar en una cassola amb un raig d'oli OVE durant uns 10 minuts a foc baix.
- Laminem els arbrets de mig bròcoli, 15 xiitakes i 2 alls. Els afegim a la ceba suada durant uns 5 minuts.
- Passat aquest temps hi posem 200 g d'espinacs, tapem i coem durant 10 minuts a foc fluix.
- Preparem la beixamel. Escalfem en un pot 300 ml de llet sense lactosa i 300 ml de brou de gallina.
- En un altre pot hi posem 70 ml d'oli OVE i 80 g de midó de blat de moro. Enrossim a foc fluix.
- Quan el midó està enrossit, hi afegim la llet i el brou sense deixar de remenar.
- També hi posem nou moscada, pebre blanc i sal. Removem fins que agafi la textura de beixamel. Quan estigui a punt, l'aboquem a la cassola amb les verdures i ho integrem tot.
- Bullim els fusilli de llenties en 4l d'aigua amb sal durant 5 minuts. Quan els tinguem cuits, els passarem a la cassola amb la beixamel i les verdures. Ho integrem i ho passem a una safata que anirà al forn.
- Sobre els fusilli hi ratllem 300 g de formatge sense lactosa. Ho portem al forn i ho gratinarem 7 minuts a 220 °C.