Galantina de gallina trufada

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Martina Puivert
  • Dificultat: Mitjana
  • Restaurant: Les Cols

INGREDIENTS

  • PER A LA GALANTINA: 

    Gallina

    Carn picada de porc

    Ou

    Sal i pebre

    Molla de pa

    Llet

    Tòfona

     

    PER A LA COMPOTA:

    Poma

    Pera

    Panses

    Prunes

    Orellanes

    Raïm

    Moscatell

     

PREPARACIÓ

  1. Per a la galantina, comencem preparant el farcit, barrejant la carn picada de porc salpebrada, la molla de pa remullada en llet i un ou,
  2. Desossem una gallina i embolcallem la pell amb el farcit, i hi posem també una capa de tòfona.
  3. Ho cobrim amb una mantellina untada amb oli i ho lliguem.
  4. Ho posem a bullir durant unes dues hores a foc mitjà en un brou amb verdures (porro, ceba, api, pastanagues, llorer, un polsim de pebre...)
  5. Quan ha bullit, ho reservem, deixem que es refredi fred i hi posem pes a sobre perquè quedi ben premsat (unes 12 hores).
  6. Per a la compota, és preferible que abans de cuinar-la deixeu macerar la fruita amb sucre i les prunes i orellanes, en un recipient a banda, amb moscatell.
  7. Cuinarem la compota al foc uns 30 minuts.
  8. Emplatarem amb la galantina tallada a rodanxes, tòfona i la compota de fruites. 
Anar al contingut