Galantina de gallina trufada
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Martina Puivert
- Dificultat: Mitjana
- Restaurant: Les Cols
INGREDIENTS
PER A LA GALANTINA:
Gallina
Carn picada de porc
Ou
Sal i pebre
Molla de pa
Llet
Tòfona
PER A LA COMPOTA:
Poma
Pera
Panses
Prunes
Orellanes
Raïm
Moscatell
PREPARACIÓ
- Per a la galantina, comencem preparant el farcit, barrejant la carn picada de porc salpebrada, la molla de pa remullada en llet i un ou,
- Desossem una gallina i embolcallem la pell amb el farcit, i hi posem també una capa de tòfona.
- Ho cobrim amb una mantellina untada amb oli i ho lliguem.
- Ho posem a bullir durant unes dues hores a foc mitjà en un brou amb verdures (porro, ceba, api, pastanagues, llorer, un polsim de pebre...)
- Quan ha bullit, ho reservem, deixem que es refredi fred i hi posem pes a sobre perquè quedi ben premsat (unes 12 hores).
- Per a la compota, és preferible que abans de cuinar-la deixeu macerar la fruita amb sucre i les prunes i orellanes, en un recipient a banda, amb moscatell.
- Cuinarem la compota al foc uns 30 minuts.
- Emplatarem amb la galantina tallada a rodanxes, tòfona i la compota de fruites.