Galetes amb te matxa i nabius
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de xocolata blanca
80 g de farina de civada
60 g de farina de cacauet
40 g de mantega pomada sense sal
45 g de xarop d'atzavara
30 g de nabius secs
3 g de te matxa
1 plàtan madur
1 ou
PREPARACIÓ
- Comencem a fer la massa per a les galetes. Posem 80 g de civada mòlta en un bol gros. Hi afegim 60 g de farina de cacauet. Ho barregem.
- Tallem 80 g de plàtan madur.
- Afegim al bol el plàtan tallat i també 40 g de mantega pomada. Ho barregem de nou.
- Batem un ou i també l'afegim al bol. També hi posem 45 g de xarop d'atzavara. Ho pastem tot durant uns 3 minuts.
- Fem porcions de galetes, més o menys uns 30 g cada una. Les aixafem amb el cul d'un got. Les posem totes damunt duna safata amb paper sulfurat. Enfornem 20 minuts a 180 º.
- Preparem la cobertura de la galeta. Posem en un bol al bany maria 200 g de xocolata blanca, que desfem.
- Quan la xocolata és fosa, la traiem del bany maria i hi afegim 3 g de te matxa en pols. Ho barregem bé i reservem.
- Piquem 30 g de nabius secs i reservem.
- Banyem mitja galeta amb la cobertura de xocolata i te matxa fins a la meitat. Ho fem amb totes les galetes.
- Cobrim la part de xocolata de les galetes amb els nabius reservats.
- Les deixem refredar i ja les podem menjar.