Galetes amb xocolata i taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és l'aliment més adequat per a aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a les galetes:

    240 g farina   

    135 g mantega   

    120 g sucre panela  

    40 g sucre muscavat fosc  

    1 rovell  

    1 taronja (ratlladura)  

    Mitja culleradeta de canyella  

      

    Per a la cobertura:

    100 g xocolata 85% cacau  

    100 ml llet  

    10 g mantega   

    20 ml rom   

    1 taronja (pela)  

PREPARACIÓ

  1. En un bol gran hi posem 135 g de mantega pomada, 120 g de sucre panela i 40 g de sucre muscavat. Ho barregem amb una llengua.  
  2. Al mateix bol hi posem un rovell d'ou i també l'integrem.  
  3. Hi ratllem la pell d'una taronja i hi posem mitja culleradeta de canyella molta.  
  4. En dos o tres cops, hi afegim 240 g de farina tamisada i ho anem integrant, si cal amb les mans.  
  5.  Traiem la massa del bol i la dividim en dos trossos. Cada un d'ells el posarem entre dos papers sulfurats i amb l'ajuda d'un corró i unes guies l'aixafarem fins a arribar a un gruix d'uns 3 mm. Després posarem les dues masses estirades a la nevera durant 2 hores.  
  6. Un cop passat aquest temps, traurem les masses de la nevera i en traurem el paper sulfurat de dalt i de baix. Tallarem les galetes amb un motllo d'uns 8x5 cm i les anirem passant en una safata per al forn amb una làmina de silicona perforada de base.  
  7. Enfornem les galetes 8 minuts a 170º.  
  8. Prepararem la cobertura. En un pot al foc hi posem 100 ml de llet i una pela de taronja. L'escalfem a 70º.  Un cop el traiem del foc hi afegim 20 ml de rom.
  9. Al got batedor hi posarem 100 g de xocolata 85% i hi afegirem la nata infusionada sense la pela de taronja. Turbinem fins a obtenir una textura fina. Passarem la cobertura a un biberó.  
  10. Decorem les galetes amb fils de xocolata i les deixem refredar. Un cop fredes ja les podrem menjar.   
Anar al contingut