Galetes amb xocolata i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llet és l'aliment més adequat per a aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a les galetes:
240 g farina
135 g mantega
120 g sucre panela
40 g sucre muscavat fosc
1 rovell
1 taronja (ratlladura)
Mitja culleradeta de canyella
Per a la cobertura:
100 g xocolata 85% cacau
100 ml llet
10 g mantega
20 ml rom
1 taronja (pela)
PREPARACIÓ
- En un bol gran hi posem 135 g de mantega pomada, 120 g de sucre panela i 40 g de sucre muscavat. Ho barregem amb una llengua.
- Al mateix bol hi posem un rovell d'ou i també l'integrem.
- Hi ratllem la pell d'una taronja i hi posem mitja culleradeta de canyella molta.
- En dos o tres cops, hi afegim 240 g de farina tamisada i ho anem integrant, si cal amb les mans.
- Traiem la massa del bol i la dividim en dos trossos. Cada un d'ells el posarem entre dos papers sulfurats i amb l'ajuda d'un corró i unes guies l'aixafarem fins a arribar a un gruix d'uns 3 mm. Després posarem les dues masses estirades a la nevera durant 2 hores.
- Un cop passat aquest temps, traurem les masses de la nevera i en traurem el paper sulfurat de dalt i de baix. Tallarem les galetes amb un motllo d'uns 8x5 cm i les anirem passant en una safata per al forn amb una làmina de silicona perforada de base.
- Enfornem les galetes 8 minuts a 170º.
- Prepararem la cobertura. En un pot al foc hi posem 100 ml de llet i una pela de taronja. L'escalfem a 70º. Un cop el traiem del foc hi afegim 20 ml de rom.
- Al got batedor hi posarem 100 g de xocolata 85% i hi afegirem la nata infusionada sense la pela de taronja. Turbinem fins a obtenir una textura fina. Passarem la cobertura a un biberó.
- Decorem les galetes amb fils de xocolata i les deixem refredar. Un cop fredes ja les podrem menjar.