Galetes de mantega i vainilla
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mònica Jubells
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
PER A LA MASSA
120 g de sucre llustre tamisat
400 g de farina de rebosteria
240 g de mantega a trossos, a temperatura ambient
1 ou
1 polsim de vainilla natural en pols
PER AL GLACEJAT
Sucre llustre
Aigua o suc de llimona
PREPARACIÓ
FEM LA MASSA
- Barregem tots els ingredients: el sucre, la farina, la mantega, l'ou i la vainilla.
- Treballem la barreja fins a obtenir-ne una massa.
- Fem blocs de la massa. Els emboliquem amb paper film i els deixem a la nevera unes hores, fins que la massa sigui freda.
- Treiem la massa de la nevera i la cobrim amb paper de forn o film.
- Amb un rotlle per amassar treballem la massa fins que quedi fina. Si es pot ajustar el gruix, posem-ho a uns cinc centímetres.
- Un cop estirada la massa, la posem a la nevera uns 15-20 minuts més perquè quedi dura.
- Treiem la massa de la nevera i la tallem amb un motlle per aconseguir la forma que es desitgi. També es pot utilitzar un motlle per fer magdalenes o pastissos.
- Ho posem en una safata de forn amb paper de forn i ho enfornem durant 17 minuts.
PER AL GLACEJAT
- Barregem aigua amb sucre llustre fins a obtenir una massa de textura més dura però que encara llisqui. Si es vol es pot fer amb suc de llimona en comptes d'aigua.
- Hi afegim una mica de colorant del color que es vulgui.
- Suquem les galetes dins la barreja per al glacejat o l'apliquem amb un pinzell per decorar com es vulgui.