Galetes de músic
INGREDIENTS
100 g de farina d'ametlla
100 g de farina de blat
100 g de mantega
25 g de sucre morè
10 g d'avellanes torrades
10 g de panses sultanes
10 g d'orellanes
30 ml de vi dolç
Sucre de llustre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem 10 g de panses sultanes en un bol i les cobrim amb 30 ml de vi dolç. Deixem que s'hidratin mentre fem la resta.
- Pesem i tamisem 100 g de farina de blat.
- Posem al bol 25 g de sucre morè, 100 g de mantega pomada, 100 g de farina d'ametlla i un pessic de sal.
- Ho treballem bé amb una llengua pastissera fins que obtinguem una massa homogènia. Tapem la massa amb un plat i ho deixem reposar deu minuts.
- Tallem amb un ganivet 30 g d'avellanes i 60 g d'orellanes.
- Escorrem les panses hidratades amb un colador.
- Arrebossem les panses amb sucre de llustre.
- Traiem l'excés de sucre de les panses amb un colador a sobre d'un bol net.
- Afegim les panses arrebossades de sucre i les orellanes i avellanes picades al bol de la massa i ho barregem amb la llengua pastissera.
- Amb una cullera fem boletes de 30 g de massa i les anem deixant a la safata de forn, coberta amb un full de paper de forn o amb un full de silicona.
- Aixafem les boles per donar-los forma de galeta.
- Fiquem la safata al forn i ho coem 15 minuts a 180 graus.
- Deixem que les galetes es refredin una mica i després les posem a sobre d'una reixeta perquè s'acabin de refredar.