Galetes de sucre i canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El sucre morè de canya és el sucre més natural que es comercialitza, no està refinat, per tant, té millors qualitats nutricionals, però sobretot aporta molt més gust de caramel.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
240 g de farina
125 g de mantega
120 g de sucre panela
40 g de sucre morè de canya
20 g de canyella
20 ml de rom
1 ou
1 taronja
1 g de llevat químic
PREPARACIÓ
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- Posem en un bol 125 g de mantega pomada. Hi afegim 120 g de sucre panela i ho batem amb les varetes manuals fins integrar-ho tot.
- Afegim un ou sense batre i ho continuem barrejant.
- Afegim 40 g de sucre morè de canya i continuem batent la massa.
- Tamisem sobre el bol de la massa 240 g de farina. Hi afegim 1 g de llevat químic. Continuem batent.
- Afegim 20 g de canyella i 20 ml de rom. Ratllem la pell d'una taronja per aromatitzar la massa i seguim batent.
- Quan ho tinguem tot ben integrat, dividim en dos la massa i l'estenem a sobre d'un paper sulfurat donant-hi el gruix que volem per a les galetes.
- Introduïm les dues parts de la massa al congelador i les deixem durant 1 hora.
- Traiem les masses del congelador i tallem les galetes, per exemple amb un tallapastes. Un cop anem fent les galetes, les disposem en una safata de forn sobre paper sulfurat.
- Les enfornem a 170º entre 10 i 15 minuts.
- Traiem les galetes del forn i les deixem refredar. Només falta menjar-se-les.