Galetes de xocolata i nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això se n'ha de fer un consum moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g farina de blat de moro precuita 

    80 g mantega sense sal  

    60 g sucre blanc 

    60 ml llet 

    60 g xocolata amb llet 

    50 g farina d'ametlla 

    30 g sucre mascavado

    30 g nous pelades 

    8 g cacau 100% en pols 

    1 ou 

    1/2 cullerada impulsor químic 

PREPARACIÓ

  1. Tamisem en un bol gran 150 g de farina blat de moro precuita, 50 g de farina d'ametlla, 8 g de cacau 100% en pols i 1/2 cullerada d'impulsor químic. 
  2. Afegim 60 g de sucre blanc al bol i ho barregem amb la vareta manual. Hi afegim 60 ml de llet i 1 ou sencer. Ho tornem a barrejar tot amb la vareta manual fins que la massa sigui manejable. 
  3. Engrunem amb el ganivet 30 g de nous pelades i les afegim a la massa de galeta.  
  4. Fem el mateix amb 60 g de xocolata amb llet. Ho integrem bé per fer una bola grossa de massa i ho deixem al bol. 
  5. Tapem el bol amb un plat i ho portem a la nevera, on reposarà 10 minuts com a mínim. 
  6. Un cop passat aquest temps, formarem les galetes amb la massa que hem tret de la nevera. Cada galeta hauria de fer 25 grams. Si és possible, farem servir la balança per fer-ho de manera precisa. 
  7. Posem un paper de forn sobre una safata de forn i hi anem deixant les boles de les galetes. Les anem aixafant amb la mà. 
  8. Enfornem les galetes. 12 min a 190º.  
  9. Un cop passat aquest temps, traiem les galetes del forn i les deixem refredar-se. Un cop estiguin tèbies, les traiem de la safata i les posem en una reixeta perquè circuli l'aire i s'assequin sense acumular humitat.  
  10. Mentrestant, podem anar fent el farcit.  
  11. Posem 80 g de mantega pomada en un bol i hi afegim 30 g de sucre mascavado. Muntem la mantega amb les varetes elèctriques fins a tenir una textura de crema 
  12. Ho passem a una mànega pastissera. 
  13. Farcim les galetes amb la mantega ensucrada i fem un entrepà amb una altra galeta. 
Anar al contingut