Gall amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines del grup B i greixos saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 gall
8 escamarlans
2 naps
1 tomàquet pera
1 cabeça d'alls
1 pastanaga
1 porro
1 l de vi blanc
1 llesca de pa sec torrat
1 presa de xocolata 80%
8 avellanes
vi ranci
oli oliva verge extra
aigua mineral
julivert
pebre negre
llorer
PREPARACIÓ
Tallem el gall i el posem en una cassola amb 1 litre de vi blanc, una cabeça d'alls tallada pel mig, dos naps i una pastanaga tallats, una fulla de llorer i pebre negre. Ho deixem marinar 12 h a la nevera.
Traiem els caps i potes dels escamarlans.
En reservemr les cues i en traiem l'intestí.
Aixafem els caps i les potes dins una cassola, tirem un raig d'oli d'oliva verge extra i els deixem enrossir. Un cop enrossits, hi afegim un raig de vi ranci.
Després hi tirem un tomàquet ratllat i un porro picat, cobrim amb aigua mineral i deixem bullir amb el foc al mínim 25 min. Un cop ha bullit, apaguem el foc tapem i deixem que reposi 25 min més.
De la cassola amb el marinat que teníem a la nevera, traiem la meitat del vi i el substituïm pel brou d'escamarlans colat.
Posem la cassola, tapada, al foc mínim durant 1h.
Traiem el gall i el reservem.
Traiem les verdures i parem el foc. Reservem la cassola.
Posem el gall en una safata amb reixa al forn a 220 graus 15 min.
Saltem en una paella les verdures, el porro i la pastanaga inclosos, fins que quedin rosses.
Un cop rosses aixequem sucres amb el vi del marinat que hem tret al principi.
Un cop el vi s'ha evaporat triturem, colem i hi posem el pa, les avellanes i la xocolata i tornem a triturar per fer la salsa.
Posem aquesta salsa a la cassola amb el gall i les cues d'escamarlans i que faci xup-xup de 5 a 10 min.
Ho servim amb julivert per sobre.