Gall de Sant Pere al forn
INGREDIENTS
1 gall de Sant Pere de 2 kg
600 g de patates del bufet
2 cebes
1 porro
1 gra d'all
4 pells de bacallà
Vi ranci
Pebre blanc
Cerfull
Fulles de llima kaffir
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent el fumet. Posem una olla a la vitro amb 750 ml d'aigua i quatre pells de bacallà dessalades. Hi afegim un porro net i tallat a llesques, un gra d'all aixafat, dues fulles de llima kaffir i dues boles aixafades de pebre blanc.
- Ho coem a foc molt fluix durant 20' que es compten quan comença a bullir molt lentament.
- Després ho deixem reposar durant 40 minuts tapat i ho colem.
- Pelem i tallem a llesques d'un centímetre 600 g de patates del bufet.
- Tallem a llesques molt fines dues cebes de Figueres.
- En una safata de forn on pugui cabre el peix, hi posem un raig d'oli OVE.
- Cobrim la base de la safata amb la ceba a rodelles.
- Afegim les patates llescades per sobre de la ceba. Ho salpebrem.
- Hi tirem un raig de vi ranci i mig litre del fumet de pells de bacallà.
- Ho fiquem al forn i ho coem 35' a 180º.
- Passat aquest temps, traiem la safata del forn i hi apugem la temperatura a 220º.
- Posem el peix a la safata per sobre de les patates i la ceba i ho enfornem uns 20 minuts.