Gall dindi amb cremós de mostassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de gall dindi és de les més lleugeres i pobres en greix, amb proteïnes d'alt valor nutricional. Pot ser una carn de les de consum habitual.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 pits de gall dindi
450 g patata monalisa
90 ml nata 35% MG
2 cullerades de vinagre de vi negre
2 cullerades de mostassa a l'antiga
2 culleradetes de pebre vermell dolç
2 culleradetes de pebre vermell picant
1 branca de romaní fresc
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una olla amb aigua a escalfar. Mentrestant, pelem i escapcem 450 g de patates tipus monalisa.
- Quan l'aigua bull, aboquem les patates a l'olla amb un pessic de sal i ho bullim durant 7 minuts.
- Tallem dos pits de gall dindi a tires (pes aproximat total, 1,4 kg).
- En un bol prou gran hi aboquem: 2 culleradetes de pebre vermell dolç, 2 culleradetes de pebre vermell picant, 2 cullerades de vinagre de vi negre, 2 cullerades d'oli i les fulles d'una branca de romaní fresc. Ho barregem bé.
- Afegim al bol el gall dindi tallat a tires, un pessic de sal i unes voltes de pebre negre. Ho barregem bé fent que les tires de gall dindi quedin impregnades de la marinada. Ho reservem mentre fem el cremós de mostassa.
- Un cop bullides, passem les patates a un got batedor descartant l'aigua de coure-les.
- Afegim al got batedor 90 ml de nata del 35% de matèria grassa, un pessic de sal i ho triturem fins que tingui una textura cremosa densa.
- Acabem el cremós amb dues cullerades de mostassa a l'antiga que integrem bé amb l'ajuda d'una cullera o d'una llengua pastissera. Ho reservem.
- Posem a escalfar una paella amb un raig d'oli OVE. Quan està calenta, afegim les tires de gall dindi i les coem bé per totes les cares.
- Emplatem posant a la base cremós de mostassa i a sobre les tires de gall dindi. Acabem el plat amb unes flors de romaní fresc.