Gall dindi amb salsa de carn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de gall dindi és de les més lleugeres i pobres en greix, amb proteïnes d'alt valor nutricional. Pot ser una carn de les de consum habitual.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 pits de gall dindi
1 ceba
1 gra d'all
500 g de patata
100 g de mantega
Créixens
Orenga
Farigola
Bourbon
Aigua mineral
Mostassa
Pebre vermell agredolç
Pebre vermell picant
Pebre d'Espelette
Pebre de Jamaica
Pebre negre
Nou moscada
Sucre muscovat
Sal grossa
Sal fina
PREPARACIÓ
- Omplim una carmanyola amb una ceba i un gra d'all, tallats ben menuts, una cullerada de pebre vermell agredolç, una de pebre vermell picant, una de sucre muscovat, una de pebre de Jamaica, una de pebre negre, un raig generós de bourbon, un raig d'oli, 200 ml d'aigua mineral, unes quantes fulles d'orenga i de farigola, un polsim de sal i ratlladura de nou moscada. Hi submergim els pits de gall dindi i ho deixem a la nevera que marini durant 24 hores.
- Passat aquest temps, reservem els pits, eixuts, i escalfem el líquid de la marinada.
- Per fer el puré de patata, posem un llit de sal grossa en una safata. A sobre, hi posem les patates, senceres i amb pela, i les enfornem 35 minuts a 220 ºC. Passat aquest temps, pelem les patates, les salpebrem i les aixafem en un bol, juntament amb la mantega i una mica del líquid de la marinada que haurem cuit. Quan ho tinguem ben integrat, ho marquem en una paella amb oli, com si féssim un trinxat.
- Reduïm 2 litres de brou de carn desgreixat (que haurem fet prèviament amb ossos, peu i tendons de vedella, una cuixa de gallina i una bresa de verdures), fins que ens quedi una salsa densa. L'acabem de lligar amb una mica del líquid de la marinada que hem cuit abans i una cullerada de mostassa.
- Marquem suaument els pits de pollastre a la planxa, costat i costat. Els acabem al forn, 10 minuts, a 170 ºC.
- Servim el gall dindi escalopat, a sobre del puré, el banyem amb la salsa i l'acompanyem d'un grapat de créixens.