Gall dindi amb salsa de carn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de gall dindi és de les més lleugeres i pobres en greix, amb proteïnes d'alt valor nutricional. Pot ser una carn de les de consum habitual.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 pits de gall dindi

    1 ceba

    1 gra d'all

    500 g de patata

    100 g de mantega

    Créixens

    Orenga

    Farigola

    Bourbon

    Aigua mineral

    Mostassa

    Pebre vermell agredolç

    Pebre vermell picant

    Pebre d'Espelette

    Pebre de Jamaica

    Pebre negre

    Nou moscada

    Sucre muscovat

    Sal grossa

    Sal fina

     

PREPARACIÓ

  1. Omplim una carmanyola amb una ceba i un gra d'all, tallats ben menuts, una cullerada de pebre vermell agredolç, una de pebre vermell picant, una de sucre muscovat, una de pebre de Jamaica, una de pebre negre, un raig generós de bourbon, un raig d'oli, 200 ml d'aigua mineral, unes quantes fulles d'orenga i de farigola, un polsim de sal i ratlladura de nou moscada. Hi submergim els pits de gall dindi i ho deixem a la nevera que marini durant 24 hores.
  2. Passat aquest temps, reservem els pits, eixuts, i escalfem el líquid de la marinada.
  3. Per fer el puré de patata, posem un llit de sal grossa en una safata. A sobre, hi posem les patates, senceres i amb pela, i les enfornem 35 minuts a 220 ºC. Passat aquest temps, pelem les patates, les salpebrem i les aixafem en un bol, juntament amb la mantega i una mica del líquid de la marinada que haurem cuit. Quan ho tinguem ben integrat, ho marquem en una paella amb oli, com si féssim un trinxat.
  4. Reduïm 2 litres de brou de carn desgreixat (que haurem fet prèviament amb ossos, peu i tendons de vedella, una cuixa de gallina i una bresa de verdures), fins que ens quedi una salsa densa. L'acabem de lligar amb una mica del líquid de la marinada que hem cuit abans i una cullerada de mostassa.
  5. Marquem suaument els pits de pollastre a la planxa, costat i costat. Els acabem al forn, 10 minuts, a 170 ºC.
  6. Servim el gall dindi escalopat, a sobre del puré, el banyem amb la salsa i l'acompanyem d'un grapat de créixens.
Anar al contingut