Gall negre amb escamarlans

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines del grup B i greixos saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 gall negre del Penedès 

    600 g sípia 

    500 ml brou de gallina 

    500 ml fumet vermell 

    4 escamarlans 

    4 tomacons 

    2 cebes de Figueres 

    1 gra d'all 

    25 g ametlla torrada 

    1 galeta maria 

    1 cullerada de farina 

    Llorer 

    Brandi 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem escalfant una cassola ampla amb un bon raig d'oli OVE. Quan l'oli està calent, hi saltem 4 escamarlans uns 30 segons. Els retirem i els reservem en un plat. 
  2. A la mateixa cassola hi afegim 600 g de sípia ja neta i tallada a daus a mida de mossegada. La saltem durant uns minuts i, a continuació, la traiem del foc i la reservem en un altre plat.  
  3. Distribuïm per la mateixa cassola un gall negre d'1,5 kg tallat. El salpebrem i l'enrossim bé per les dues cares. 
  4. Mentre el pollastre s'enrosseix, tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres de mida mitjana. 
  5. Un cop el gall negre està enrossit, el reservem en un plat i aboquem a la cassola la ceba tallada. Coem la ceba a foc mitjà, mitjà-baix, durant uns 15 minuts. 
  6. Quan la ceba està enrossida, ratllem directament a la cassola 4 tomacons. Apugem el foc i coem els tomacons fins que perden l'aigua.  
  7. Recuperem el gall i l'afegim de nou a la cassola juntament amb una fulla de llorer i un raig de brandi. A continuació, flamegem el brandi. 
  8. Distribuïm per la cassola una cullerada de farina, ho barregem bé i ho coem uns cinc minuts. Aprofitem aquests minuts per escalfar 500 ml de fumet vermell i 500 ml de brou de gallina. 
  9. Aboquem a la cassola els dos brous ja calents, ho tapem i ho coem a foc suau durant 1 hora i mitja. 
  10. Destapem la cassola, hi afegim la sípia i ho coem durant 15 minuts. 
  11. Aprofitem per fer una picada amb 1 galeta de tipus maria, 1 gra d'all pelat i 25 g d'ametlla torrada.  
  12. Passats el minuts de cocció de la sípia, afegim a la cassola la picada i ho barregem bé. Afegim els escamarlans a la cassola, ho tapem i ho coem un parell de minuts. 
  13. Apaguem el foc i ja ho podem servir.  
Anar al contingut