Gall negre amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines del grup B i greixos saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 gall negre del Penedès
600 g sípia
500 ml brou de gallina
500 ml fumet vermell
4 escamarlans
4 tomacons
2 cebes de Figueres
1 gra d'all
25 g ametlla torrada
1 galeta maria
1 cullerada de farina
Llorer
Brandi
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem escalfant una cassola ampla amb un bon raig d'oli OVE. Quan l'oli està calent, hi saltem 4 escamarlans uns 30 segons. Els retirem i els reservem en un plat.
- A la mateixa cassola hi afegim 600 g de sípia ja neta i tallada a daus a mida de mossegada. La saltem durant uns minuts i, a continuació, la traiem del foc i la reservem en un altre plat.
- Distribuïm per la mateixa cassola un gall negre d'1,5 kg tallat. El salpebrem i l'enrossim bé per les dues cares.
- Mentre el pollastre s'enrosseix, tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres de mida mitjana.
- Un cop el gall negre està enrossit, el reservem en un plat i aboquem a la cassola la ceba tallada. Coem la ceba a foc mitjà, mitjà-baix, durant uns 15 minuts.
- Quan la ceba està enrossida, ratllem directament a la cassola 4 tomacons. Apugem el foc i coem els tomacons fins que perden l'aigua.
- Recuperem el gall i l'afegim de nou a la cassola juntament amb una fulla de llorer i un raig de brandi. A continuació, flamegem el brandi.
- Distribuïm per la cassola una cullerada de farina, ho barregem bé i ho coem uns cinc minuts. Aprofitem aquests minuts per escalfar 500 ml de fumet vermell i 500 ml de brou de gallina.
- Aboquem a la cassola els dos brous ja calents, ho tapem i ho coem a foc suau durant 1 hora i mitja.
- Destapem la cassola, hi afegim la sípia i ho coem durant 15 minuts.
- Aprofitem per fer una picada amb 1 galeta de tipus maria, 1 gra d'all pelat i 25 g d'ametlla torrada.
- Passats el minuts de cocció de la sípia, afegim a la cassola la picada i ho barregem bé. Afegim els escamarlans a la cassola, ho tapem i ho coem un parell de minuts.
- Apaguem el foc i ja ho podem servir.