Galta amb bolets
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
300 g de rossinyols
100 g de xampinyons
100 g de pinyons torrats
20 g de xocolata
1 l de brou de porc
4 galtes de porc
2 pastanagues
2 porros
1 cabeça d'alls
Llorer
Pebre
Vi ranci
Vi negre jove
Brins de safrà
Conyac
Sal
Oli
Julivert
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal a 4 galtes de porc. Les tindrem amb 100 g de sal per litre d'aigua durant dues hores. Un cop passat el temps, les eixugarem amb un drap.
- Marquem les galtes eixutes a dins d'una olla a pressió amb oli. Les pebrem.
- Traiem les galtes de l'olla i allà mateix hi posem 2 porros tallats a bresa, 2 pastanagues tallades a bresa i 100 g de xampinyons també tallats amb una mica d'oli. També hi afegim 1 cabeça d'alls tallada pel mig. Els deixem suar 10 minuts. Un cop passat aquest temps, apugem el foc i enrossim els vegetals.
- Aboquem a l'olla un raig de vi ranci, un raig de vi negre jove i un raig de conyac. Deixem que s'evapori l'alcohol.
- Aboquem a l'olla a pressió 1 litre de brou de porc que ja haurem escalfat, les galtes reservades i unes fulles de llorer. Tapem i ho deixarem coure 30 minuts a foc baix. Després deixarem reposar les galtes unes sis hores.
- Colem el suc de l'olla i el reduïm al foc uns 20 minuts. Les galtes les tenim reservades.
- Fem la picada amb sal, 100 g de pinyons torrats, uns brins de safrà, julivert i pebre.
- En una cassola al foc saltem 300 g de rossinyols amb un raig d'oli.
- Afegim a la cassola les galtes reservades i el suc reduït. Ho integrem.
- Hi afegim la picada i 20 g de xocolata. Ho lliguem tot i ho courem 5 minuts més perquè espesseixi.
- Ho emplatarem amb una mica de julivert per sobre.