Galta amb bolets

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: 

    300 g de rossinyols 

    100 g de xampinyons 

    100 g de pinyons torrats 

    20 g de xocolata 

    1 l de brou de porc 

    4 galtes de porc 

    2 pastanagues 

    2 porros 

    1 cabeça d'alls 

    Llorer 

    Pebre 

    Vi ranci 

    Vi negre jove 

    Brins de safrà 

    Conyac 

    Sal 

    Oli 

    Julivert 

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a 4 galtes de porc. Les tindrem amb 100 g de sal per litre d'aigua durant dues hores. Un cop passat el temps, les eixugarem amb un drap. 
  2. Marquem les galtes eixutes a dins d'una olla a pressió amb oli. Les pebrem. 
  3. Traiem les galtes de l'olla i allà mateix hi posem 2 porros tallats a bresa, 2 pastanagues tallades a bresa i 100 g de xampinyons també tallats amb una mica d'oli. També hi afegim 1 cabeça d'alls tallada pel mig. Els deixem suar 10 minuts. Un cop passat aquest temps, apugem el foc i enrossim els vegetals. 
  4. Aboquem a l'olla un raig de vi ranci, un raig de vi negre jove i un raig de conyac. Deixem que s'evapori l'alcohol. 
  5. Aboquem a l'olla a pressió 1 litre de brou de porc que ja haurem escalfat, les galtes reservades i unes fulles de llorer. Tapem i ho deixarem coure 30 minuts a foc baix. Després deixarem reposar les galtes unes sis hores. 
  6. Colem el suc de l'olla i el reduïm al foc uns 20 minuts. Les galtes les tenim reservades. 
  7. Fem la picada amb sal, 100 g de pinyons torrats, uns brins de safrà, julivert i pebre. 
  8. En una cassola al foc saltem 300 g de rossinyols amb un raig d'oli. 
  9. Afegim a la cassola les galtes reservades i el suc reduït. Ho integrem.  
  10. Hi afegim la picada i 20 g de xocolata. Ho lliguem tot i ho courem 5 minuts més perquè espesseixi. 
  11. Ho emplatarem amb una mica de julivert per sobre. 
Anar al contingut