Galta de porc lacada
INGREDIENTS
4 galtes de porc
1,5 l brou de porc
500 ml vi negre
2 porros
2 pastanagues
1 branca d'api
1 pebrot verd tipus italià
1 bulb de fonoll
20 g xocolata 85%
1 gra d'all confitat
Nous
Vi ranci
Clau d'olor
Nou moscada
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal per a 4 galtes de porc amb 1 litre d'aigua i 100 g de sal durant mitja hora.
- Passat aquest temps, assequem les galtes amb un drap net.
- Posem una cassola a escalfar amb un raig generós d'oli.
- Posem les galtes a la cassola amb el foc viu i deixem que es vagin marcant per les dues bandes.
- Tallem a la brunesa 1 pebrot verd italià, 1 branca d'api, 2 pastanagues pelades, 2 porros i 1 bulb de fonoll.
- Traiem les galtes del foc i les reservem. A la mateixa cassola hi tirem les verdures tallades i abaixem el foc. Deixem que les verdures vagin suant uns 15 minuts.
- Mentrestant, anem escalfant 1,5 litres de brou de porc.
- Un cop tenim els vegetals suats, apugem el foc i deixem que s'enrosseixin.
- Un cop rossos, hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.
- Posem les 4 galtes a la cassola.
- Hi tirem el brou calent i, després, mig litre de vi negre.
- Acabem de cobrir les galtes amb aigua.
- Deixem que tot plegat faci xup-xup 1 hora i 30 minuts.
- Després, apaguem el foc i deixem que reposi 6 hores o una nit.
- Tornem a separar les galtes i escalfem les verdures amb el suc.
- Colem tota la salsa perquè les verdures deixin anar tot el suc.
- Posem les galtes a la cassola i hi afegim la salsa colada.
- Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua.
- Ho deixem coure al foc un mínim de 20 minuts.
- Fem una picada al morter amb 1 gra d'all confitat, 20 g de xocolata al 85%, 2 claus d'olor, que aixafem a part, nou moscada i pebre negre.
- Afegim a la cassola la picada i deixem que es cogui amb les galtes i anem tirant la salsa sobre les galtes perquè es vagin lacant.
- Afegim un grapat de nous mal tallades a la cassola i les integrem.