Galtes de porc al vi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, de moderat contingut en greix (si en triem les parts magres) i destaca pel seu contingut de vitamina B12Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 galtes de porc
1/2 col llombarda
1 branca d'api
1 xirivia
1 cabeça d'alls
1 ceba vermella
1 l de brou de porc
Vi xarel·lo vermell
Vinagre de vi blanc
Menta
Anacards
Matafaluga
Llard
Pebre blanc
Menta
Sal
PREPARACIÓ
- Submergim en un bol amb aigua i glaçons unes galtes de porc. Les tindrem amb aigua 10 minuts.
- Un cop passats els 10 minuts, eixuguem les galtes.
- Salpebrem les galtes (pebre blanc)i les untem amb llard de porc.
- Posem les galtes en una safata de forn amb una cabeça d'alls tallada per la meitat.
- L'enfornem a 180º durant 15 minuts.
- Escalfem 1 litre de brou de porc.
- Pelem i tallem 1 xirivia i una ceba. Les tallem a brunesa i les posem a un bol. Hi afegim una mica de menta.
- Traiem la safata del forn i aboquem el contingut del bol amb les verdures. Hi posem una mica de vi i el brou calent.
- Tornem a posar la safata al forn a 180º durant 1 hora.
- Escalfem 1 got de vinagre de vi blanc, 1 cullerada de matafaluga i una mica de sal.
- Tallem ¿ col llombarda en un bol.
- Hi afegim el vinagre calent i ho integrem. Ho reservem, un mínim de 10 minuts.
- Tallem a làmines molt fines una branca d'api i la reservem en un bol amb aigua i gel perquè mantingui la finor.
- Escorrem la col i la reservem en un plat.
- Integrem la col i l'api en el bol on teníem la col (haurem buidat el líquid que hagi quedat)
- Traiem la safata del forn.
- Desossem les galtes.
- Passem el suc de la cocció de les galtes i les verdures per un colador xinès. Reservem el líquid en una gerra.
- Piquem uns anacards.
- Servim les galtes trossejades, l'amanida de col avinagrada i api, el suc de les verdures de la cocció i els anacards.