Galtes de tonyina estofades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
8 galtes de tonyina
200 g de mongeta del ganxet cuita
10 ametlles torrades
10 avellanes torrades
3 nyores
2 pebrots verds
1 kg de patates Red Pontiac
1 raig de vi blanc
1 l de fumet
1 llesca de pa sec
sal grossa humida
aigua mineral
oli OVE
sal
pebre negre
PREPARACIÓ
1- Posem a hidratar les nyores a la nevera durant 6 hores.
2- Posem les galtes en una safata cobertes per sota i per sobre amb sal grossa. Les deixem 15 minuts a la nevera.
3- Buidem els pebrots, els pelem i els tallem a la brunesa.
4- Els posem al foc al mínim, amb un raig d'oli. Els deixem suar en una cassola.
5- Traiem les nyores de la nevera.
6- Pelem les patates i les esqueixem (les tallem de forma irregular) de la mida d'una mossegada amb l'ajuda d'un ganivet petit.
7- Les afegim al pebrot i apugem el foc. Un cop ha agafat color, hi tirem el vi blanc.
8- Deixem que la patata es begui els sucs i hi afegim el fumet.
9- Mentre això fa xup-xup, traiem les galtes de la nevera i les netegem dins d'un bol amb aigua mineral. Ho reservem.
10- Posem una paella al foc amb uns brins de safrà.
11- Traiem la polpa de les nyores i la posem dins el morter. Fem una picada amb el safrà torrat, el pa sec, les avellanes torrades, les ametlles i l'oli OVE.
12- Un cop la patata ha fet xup-xup durant 20 minuts, hi afegim la picada i remenem per repartir-la.
13- Deixem que cogui uns minuts més i hi tirem la mongeta cuita amb el suc. Ho deixem 5 minuts més, ho salpebrem i hi submergim la tonyina. Deixem que cogui uns 3 minuts més i llestos.
14- Ho servim amb una mica de farigola florida per sobre.