Galtes de vedella mamet amb múrgoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dani Lechuga
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Caldeni, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La vedella és especialment rica en ferro de fàcil absorció, mineral necessari per a la formació d'hemoglobina i la prevenció d'anèmia ferropènica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 peces de galtes de vedella mamet
- 2 cebes tendres
- 1 pastanaga grossa
- 1/2 l de vi blanc
- 100 g de múrgoles
- 300 g de nyàmeres
- 100 g de mantega
- brou de verdures
- fècula de blat de moro
- branca de farigola
- sal i pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli salteu les galtes de vedella ja salpebrades.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, en una altra cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el vi blanc, la farigola i les galtes de vedella i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora i mitja.
Tot seguit, retireu les galtes de la cassola i reserveu-les, coleu la salsa, poseu-la en un bol amb una mica de fècula de blat i una mica de mantega i deixeu-la reduir durant una estona més.
Per fer el puré de nyàmeres, poseu les nyàmeres, pelades i tallades a daus, en un cassó amb aigua bullint i deixeu-les coure durant 15 minuts. Després, retireu-les del cassó, poseu-les en un bol juntament amb una mica d'aigua de la seva cocció, una mica de sal i la mantega i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, en una paella amb una mica de mantega salteu les múrgoles. Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-les de sal, retireu-les i reserveu-les.
I ja per acabar, emplateu el puré de nyàmeres, poseu-hi les galtes sobre, saleu-ho tot amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb les múrgoles.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, en una altra cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el vi blanc, la farigola i les galtes de vedella i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora i mitja.
Tot seguit, retireu les galtes de la cassola i reserveu-les, coleu la salsa, poseu-la en un bol amb una mica de fècula de blat i una mica de mantega i deixeu-la reduir durant una estona més.
Per fer el puré de nyàmeres, poseu les nyàmeres, pelades i tallades a daus, en un cassó amb aigua bullint i deixeu-les coure durant 15 minuts. Després, retireu-les del cassó, poseu-les en un bol juntament amb una mica d'aigua de la seva cocció, una mica de sal i la mantega i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, en una paella amb una mica de mantega salteu les múrgoles. Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-les de sal, retireu-les i reserveu-les.
I ja per acabar, emplateu el puré de nyàmeres, poseu-hi les galtes sobre, saleu-ho tot amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb les múrgoles.