Gambes amb ceba confitada i arròs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els crustacis aporten proteïnes de bona assimilació i poc greix, cosa que fa que sigui un aliment de valor energètic reduït, tot i que pot fer augmentar l'àcid úric.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de gamba argentina grossa La Sirena
  • 2 bosses de ceba trossejada congelada
  • 50 cc de vi ranci
  • 2 melindros
  • 25 g de pinyons
  • 1 paquet d'arròs blanc precuit congelat
  • 4 tiges de porradell (cibulet)
  • aigua de mar
  • Oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, descongeleu les gambes amb aigua de mar, durant uns 10 minuts. Seguidament, fregiu-les en una cassola amb una mica d'oli durant un minut i reserveu-les.

A continuació, a la mateixa cassola, afegiu-hi una mica més d'oli i deixeu coure la ceba, durant uns 20 minuts, fins que sigui ben rossa. Passat aquest temps, afegiu-hi el vi ranci, deixeu-lo reduir durant 3 minuts, aboqueu-hi mig litre d'aigua i deixeu-ho bullir a foc lent durant 20 o 25 minuts, fins que la ceba sigui ben tova i l'aigua s'hagi evaporat.

Tot seguit, feu una picada amb la batedora amb els melindros, els pinyons i una mica d'aigua, incorporeu-la a la paella i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

Mentrestant, poseu l'arròs, directament del paquet, en una paella amb oli i salteu-lo durant uns minuts a foc suau. Quan comenci saltar a la paella, poseu-hi sal, pebre i el cebollí trinxat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

Finalment, poseu les gambes a la cassola de la ceba perquè s'escalfin, rectifiqueu-ho de sal i pebre i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, feu un llit de ceba al centre del plat, poseu-hi les gambes a sobre i acompanyeu-ho amb l'arròs a un costat.
Anar al contingut