Gambots amb salsa de cacauets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Cal tenir molta cura a l'hora de fer preparacions sense gluten o sense altres al·lèrgens, ja que durant la manipulació s'ha d'evitar la contaminació creuada amb altres ingredients que puguin contenir-los.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g formatge crema sense lactosa
150 g pa ratllat sense gluten
150 g midó de blat de moro (100 g per pastina + una mica per arrebossar)
80 g cacauets torrats sense sal
50 ml aigua
12 gambots
2 llimes
Mitja poma Granny Smith
Mitja Caiena
1 ou
Coriandre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Preparem la salsa. En un pot americà hi posarem mitja poma Granny Smith, 80 g de cacauets, 1 llima que espremem, mitja caiena, un raig d'aigua i un polsim de sal. Turbinem.
- Un cop turbinat hi afegim un raig d'oli OVE, tanquem i emulsionem fins a obtenir una textura de salsa.
- Pelem 12 gambots. Fem incisions a la part inferior perquè no se'ns recargolin i en traiem els intestins amb un escuradents. Els empalem amb broquetes.
- Cobrim amb 200 g de formatge sense lactosa cada gambot.
- Preparem l'arrebossat. Tindrem un plat amb midó de blat de moro i un segon plat amb 150 g de pa ratllat sense gluten. En un tercer plat hi posem 100 g de midó de blat de moro, 1 ou i 50 ml d'aigua. Ho barregem fins a obtenir una pastina.
- Passem els gambots primer pel plat amb midó de blat de moro, segon per la pastina i per últim pel plat amb el pa ratllat.
- Posem força oli en una cassola al foc. Quan és calent hi anem fregint els gambots procurant que no se'ns cremin. Un cop fregits, els anem posant sobre un paper absorbent en un plat.
- Piquem unes quantes fulles de coriandre i les posem a la salsa de cacauets.
- Hi ratllem una llima per sobre.
- Emplatem els gambots acompanyats de la salsa.