Gaspatxo amb olivada
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El gaspatxo, en totes les seves versions, és una preparació estiuenca molt rica en vitamines i minerals antioxidants, molt lleugera i refrescant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de tomàquet madur
- 80 g de pebrot vermell
- 80 g de molla de pa de pagès
- 50 g de formatge crema
- 50 g de cogombre
- 10 g d'olivada
- 60 ml d'oli OVE
- 60 ml d'aigua
- 40 ml de vinagre de vi blanc
- 1 gra d'all
- Pebre
- Sal
PREPARACIÓ
- Traiem la crosta a 1 llesca de pa de pàges (80 g) i el tallem a trossos grossos. La posem a dins d'un got ample per triturar amb 60 ml d'aigua i 40 ml de vinagre de vi blanc.
- Traiem el peduncle i tallem a trossos grossos 600 g de tomàquets madurs. També els posem al got.
- Traiem llavors i tallem a trossos grossos 80 g de pebrot vermell que també posem al got. Traiem el cor d'un all i també l'hi posem.
- Pelem i tallem 50 g de cogombre i també el posem.
- Hi afegim sal i pebre negre i ho triturem. Anirem emulsionant amb 60 ml d'oli OVE.
- Agafem 50 g de formatge crema i hi barregem en un bol 10 g d'olivada. Ho barregem amb una vareta.
- Emplatem el gaspatxo en un bol, amb una culleradeta de la barreja de formatge i oliva i per últim un raig d'oli d'oliva.