Gaspatxo amb remolatxa
INGREDIENTS
400 g de remolatxa cuita
300 g de tomàquet
50 g de sucre
50 g de ceba
50 g de pebrot verd
40 g de pinyons
120 ml de vinagre de poma
100 ml d'aigua
50 ml d'oli OVE
1 cogombre
1 gra d'all
1 burrata
Sal
PREPARACIÓ
- Preparem l'envinagrat per al cogombre. En un pot hi posarem 100 ml d'aigua, 100 ml de vinagre de poma, 50 g de sucre i sal. L'escalfarem fins que sigui homogeni i després el deixem temperar.
- Tallem a tires mig cogombre. Després el submergim en el líquid temperat i l'hi deixem confitar.
- Preparem el gaspatxo amb 400 g de remolatxa cuita, 300 g de tomàquet, l'altre mig cogombre, 50 g de ceba, 50 g de pebrot verd i 1 gra d'all. Ho tallem tot i ho posem al got americà. Ho triturem fins que n'obtinguem una textura fina i ho colem.
- Ho tornem a posar al got americà amb 50 ml d'oli d'oliva, 20 ml de vinagre i sal. Ho emulsionem i ho reservem.
- Torrem 40 g de pinyons en una paella fins que agafin color. Ho reservem.
- Tallem una burrata a trossos. La reservem en un escorredor.
- Ho emplatem posant en un bol el gaspatxo, la burrata tallada, el confitat de cogombre que haurem assecat amb un paper absorbent, els pinyons i un raig d'oli.