Gaspatxo de maduixes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El gaspatxo, en totes les seves versions, és una preparació estiuenca molt rica en vitamines i minerals antioxidants, molt lleugera i refrescantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 500 g tomàquet madur
- 250 g maduixes
- 20 g ceba tendra
- 20 g pebrot verd
- 125 ml oli OVE
- 80 g molla de pa
- 20 ml vinagre de Xerès
- 5 g de sal
- Pebre blanc
- 1 gra d'all
- 1 cogombre
- 1 manat de menta
-
1/2 bulb de fonoll
PREPARACIÓ
- Posem una olla a escalfar amb aigua. Quan bulli, hi tirem un polsim de sal i un manat de menta.
- La deixem menys d'un minut a l'aigua i la repesquem amb el colador. La posem a refredar amb aigua, sal i gel.
- Posem al got batedor el manat de menta ben escorreguda i 125 ml d'oli OVE.
- Ho triturem amb el batedor elèctric.
- Colem l'oli de menta.
- Fem una creu amb la punta del ganivet a 500 g de tomàquets, madurs i nets.
- Posem l'aigua calenta de la menta a bullir de nou i quan bulli, hi tirem els tomàquets.
- Refredem al bol amb gel (que també havíem fet servir per la menta) els tomàquets.
- Traiem la pell i les llavors dels tomàquets.
- Tallem els tomàquets a quarts i els posem al got del batedor.
- Tirem a l'aigua bullint un gra d'all i 20 g de ceba tendra neta. Els deixem menys d'un minut.
- Refredem all i ceba al mateix bol amb aigua i gel.
- Posem all i ceba al vas del batedor.
- Arranquem el peduncle de 250 g de maduixes netes.
- Tallem les maduixes i les posem al got batedor.
- Tallem 20 g de pebrot verd net i el posem al got batedor.
- Posem en un bol 80 g de molla de pa i l'amarem amb 20 ml de vinagre de Xerès.
- Afegim al got on triturarem el gaspatxo lamolla de pa amb vinagre, 5 g de sal ipebre blanc.
- Ho triturem tot i hi posem l'oli reservat.
- Pelem un cogombre.
- Tallem el cogombre a dauets.
- Tallem a la mateixa mida 1/2 bulb de fonoll net.
- Piquem unes fulles del fonoll.
- Emplatem el gaspatxo i el servim amb un bol que tingui la barreja de cogombre, fonoll i fulles de fonoll.