Gaspatxo de meló cantalup amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Barba
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 meló cantalup d'1kg aproximadament
  • 4 gambes
  • 50 g de cebetes del platillo
  • 50 g de cogombres amb vinagre
  • 1 pebrot vermell
  • 1 gra d'all
  • 1 g de vinagre de xerès
  • 4 brots d'alfàbrega Cress
  • 4 dl d'oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les cebetes i deixeu-les macerar 24 hores en un bol amb sal.

Després, renteu-les i deixeu-les macerar en un bol amb vinagre durant unes hores més.

Per fer l'oli de gambes, poseu el pebrot tallat a trossos, els grans d'all i els caps i les pells de les gambes en un cassó amb oli abundant, i deixeu-ho infusionar a foc suau durant un parell d'hores.

Seguidament, coleu-lo i reserveu-lo.

Per fer la sopa de meló, poseu el meló tallat a trossos a la Thermomix juntament amb una mica d'oli i sal i tritureu-lo. Tot seguit, coleu-lo i reserveu-lo a la nevera.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de les gambes pelades i salades.

I ja per acabar, emplateu la sopa de meló, poseu-hi les gambetes, les cebetes i el cogombre tallat a daus a sobre, amaniu-ho tot amb un raig d'oli de gambes i guarniu el plat amb els brots d'alfàbrega.
Anar al contingut