Gaspatxo de meló cantalup amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Barba
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mon, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 meló cantalup d'1kg aproximadament
- 4 gambes
- 50 g de cebetes del platillo
- 50 g de cogombres amb vinagre
- 1 pebrot vermell
- 1 gra d'all
- 1 g de vinagre de xerès
- 4 brots d'alfàbrega Cress
- 4 dl d'oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les cebetes i deixeu-les macerar 24 hores en un bol amb sal.
Després, renteu-les i deixeu-les macerar en un bol amb vinagre durant unes hores més.
Per fer l'oli de gambes, poseu el pebrot tallat a trossos, els grans d'all i els caps i les pells de les gambes en un cassó amb oli abundant, i deixeu-ho infusionar a foc suau durant un parell d'hores.
Seguidament, coleu-lo i reserveu-lo.
Per fer la sopa de meló, poseu el meló tallat a trossos a la Thermomix juntament amb una mica d'oli i sal i tritureu-lo. Tot seguit, coleu-lo i reserveu-lo a la nevera.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de les gambes pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu la sopa de meló, poseu-hi les gambetes, les cebetes i el cogombre tallat a daus a sobre, amaniu-ho tot amb un raig d'oli de gambes i guarniu el plat amb els brots d'alfàbrega.
Després, renteu-les i deixeu-les macerar en un bol amb vinagre durant unes hores més.
Per fer l'oli de gambes, poseu el pebrot tallat a trossos, els grans d'all i els caps i les pells de les gambes en un cassó amb oli abundant, i deixeu-ho infusionar a foc suau durant un parell d'hores.
Seguidament, coleu-lo i reserveu-lo.
Per fer la sopa de meló, poseu el meló tallat a trossos a la Thermomix juntament amb una mica d'oli i sal i tritureu-lo. Tot seguit, coleu-lo i reserveu-lo a la nevera.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de les gambes pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu la sopa de meló, poseu-hi les gambetes, les cebetes i el cogombre tallat a daus a sobre, amaniu-ho tot amb un raig d'oli de gambes i guarniu el plat amb els brots d'alfàbrega.