Gaspatxo de síndria
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El gaspatxo, pel seu contingut de vegetals i fruites en cru, és una font de vitamines i minerals antioxidants molt bona. És lleuger i pobre en greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de síndria
100 g de pinyons
10 maduixots
10 fulles de menta
3 tomàquets cor de bou
2 tomàquets raf
1 cogombre petit d'uns 100 g
1 gra d'all
1 ceba tendra
1/2 pebrot verd italià
sal
vinagre
gingebre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem i netegem la síndria. Fem el mateix amb els tomàquets i en reservem els interiors (la part llefiscosa)
- Pelem la ceba tendra, la netegem i en reservem les cues. Remullem la ceba tallada amb aigua mineral.
- Ratllem el gingebre congelat dins el got de la batedora.
- Hi afegim menta.
- Hi afegim vinagre.
- Torrem els pinyons una mica en una paella sense oli.
- Afegim la síndria i els maduixots al got de la batedora.
- Hi afegim un gra d'all.
- Hi afegim la ceba tallada.
- Hi afegim el mig pebrot verd.
- Hi afegim el tomàquet tallat.
- Hi posem una mica d'oli OVE.
- Hi afegim els pinyons i en reservem uns quants.
- Hi posem el cogombre pelat i tallat, ho salem i ho triturem tot.
- Colem tota la barreja triturada per retirar-ne la fibra i ho deixem refredar a la nevera 1 hora.
- Servim el gaspatxo en un bol amb una mica de menta, oli OVE, els pinyons que hem reservat i els grills de tomàquet