Gazpachuelo d'escopinyes
INGREDIENTS
1 llauna d'escopinyes
100 ml fumet blanc
1/2 ceba tendra
2 ous
1 gra d'all
2 grans de raïm
Julivert
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Obrim una llauna d'escopinyes. Reservem 5 escopinyes en un platet.
- Tirem la resta de les escopinyes i el suc que les acompanya al got batedor.
- Tallem a juliana 1/2 ceba tendra petita.
- Reservem una mica de ceba per a l'emplatat. La resta la posem al batedor.
- Tallem per la meitat un gra d'all pelat. Una meitat la posarem al batedor i l'altra la reservarem.
- Afegim 100 ml de fumet blanc al batedor i un raig d'oli OVE.
- Ho passem pel batedor fins a tenir una textura de crema.
- Colem la crema amb un colador de malla fina.
- En un altre got batedor prepararem una maionesa.
- Trenquem 2 ous al batedor, hi afegim el 1/2 gra d'all reservat, una mica de sal, una mica de pebre blanc i un raig molt generós d'oli.
- Ho batem amb el batedor fins a tenir textura de maionesa.
- Afegim la maionesa al bol de la crema colada i ho barregem amb cullera sense que es perdi la consistència aèria.
- Tallem a quarts 2 grans de raïm i els afegim a la crema
- Ho emplatem amb unes fulles de julivert.
- Afegim les 5 escopinyes reservades i la ceba tallada a juliana.