Gelatina de clementina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La gelatina, que pot ser d'origen animal o vegetal, és un aliment molt ric en proteïnes i que no té greixos ni colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
10 clementines
3 fulls de gelatina
50 g de sucre blanc
Grand Marnier
aigua mineral
menta
5/6 faves de cacau
100 g xocolata del 70%
PREPARACIÓ
Per fer sucre de clementina, en ratllem 3 peces i barregem la ratlladura amb 50 grams de sucre blanc. Ho reservem.
Fem suc de 6 clementines.
En una safata fonda, hi hidratem 3 fulls de gelatina amb 125 grams d'aigua mineral freda.
Posem 125 g d'aigua a bullir dins d'un pot, i un cop arrenca el bull, apaguem el foc.
Posem les làmines hidratades de gelatina dins el pot on hi ha l'aigua calenta, hi tirem un raig de Grand Marnier i ho remenem fins que es dissolguin.
Al mateix pot, hi tirem el suc de clementina, colat amb la malla fina.
Ho remenem tot abans no es refredi. Pelem i netegem una altra clementina i tallem cada grill per la meitat.
Esmicolem els 100 g de xocolata a trossets amb la mà.
Desgranem 5 o 6 faves de cacau.
Desfullem un manat de menta.
Ho muntem en recipients individuals. Primer hi posarem la gelatina encara tèbia amb bocins de xocolata, després xips de cacau i grills de clementina, nets i sense pells.
Ho deixem refredar una hora a la nevera.
Hi posem sucre de clementina per sobre i ho servim.