Gelatina de clementina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La gelatina, que pot ser d'origen animal o vegetal, és un aliment molt ric en proteïnes i que no té greixos ni colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 10 clementines

    3 fulls de gelatina

    50 g de sucre blanc

    Grand Marnier

    aigua mineral

    menta

    5/6 faves de cacau

    100 g xocolata del 70%

PREPARACIÓ

Per fer sucre de clementina, en ratllem 3 peces i barregem la ratlladura amb 50 grams de sucre blanc. Ho reservem.

Fem suc de 6 clementines.

En una safata fonda, hi hidratem 3 fulls de gelatina amb 125 grams d'aigua mineral freda.  

Posem 125 g d'aigua a bullir dins d'un pot, i un cop arrenca el bull, apaguem el foc.

Posem les làmines hidratades de gelatina dins el pot on hi ha l'aigua calenta, hi tirem un raig de Grand Marnier i ho remenem fins que es dissolguin.

Al mateix pot, hi tirem el suc de clementina, colat amb la malla fina.

Ho remenem tot abans no es refredi. Pelem i netegem una altra clementina i tallem cada grill per la meitat.

Esmicolem els 100 g de  xocolata a trossets amb la mà.

Desgranem 5 o 6 faves de cacau.

Desfullem un manat de menta.

Ho muntem en recipients individuals. Primer hi posarem la gelatina encara tèbia amb bocins de xocolata, després xips de cacau i grills de clementina, nets i sense pells.

Ho deixem refredar una hora a la nevera.

Hi posem sucre de clementina per sobre i ho servim.

 

Anar al contingut