Gírgoles amb carbonara d'avellanes
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les gírgoles, com la majoria dels bolets, contenen molta aigua i molt poques calories A més, aporten fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 1 PERSONA:
2 gírgoles de castanyer
3 rovells d'ou
Avellanes
Mantega
Parmesà ratllat
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
1. Posem el forn a escalfar a 200 °C
2. Escalfem una paella ampla i hi desfem 2 cullerades de mantega.
3. Afegim un grapat d'avellanes crues a la paella amb mantega.
3. Torrem les avellanes. Un cop torrades, les reservem en un bol.
4. Salpebrem 2 gírgoles grosses i les posem a la mateixa paella.
5. Les saltem.
6. Un cop torrades, passem les gírgoles a una safata de forn amb el suc de cocció i les enfornem 10 minuts a 200 °C.
7. Afegim una mica de mantega a la safata.
8. Separem les clares i els rovells de 3 ous. Reservem les clares. Posem els rovells al bol de les avellanes.
9. Afegim al bol un grapat de parmesà ratllat, una mica de pebre negre i sal. Afegim al bol el greix de la cocció dels bolets. Remenem amb energia fins a tenir la salsa feta.
10. Acabem el plat amb les gírgoles cuites, la carbonara d'avellanes i unes avellanes crues que ratllem.