Gofres amb salsa de iogurt i festuc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els festucs són uns fruits secs, i com a tals, són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals, i tenen un bon contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa
400 ml crème fraîche
200 g de farina fluixa
90 ml de llet
60 g de mantega
40 g de sucre
8 g d'impulsor químic
2 ous
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
Per a la salsa
200 g de torró de iogurt amb festuc
100 g de formatge d'untar
80 ml de llet de coco
20 g de festucs
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc i hi desfem x g de mantega. Reservem la mantega fosa dins el mateix pot.
- Comencem a fer la salsa tallant a trossos 200 g de torró de iogurt amb festuc. L'aboquem a un got batedor.
- Afegim al got batedor 80 ml de llet de coco, 100 g de crema de formatge. Triturem amb el braç elèctric fins a tenir una textura de crema densa. Reservem dins d'un biberó per poder-la repartir millor per sobre les gofres.
- Fem la pastina de les gofres escalfant fins als 40 graus 400 ml de crème fraîche. Mentrestant, aboquem la mantega fosa i temperada en un bol.
- Afegim al bol un parell d'ous que trenquem i ho batem lleugerament amb una vareta manual. A continuació, hi aboquem 90 ml llet i completem amb la crème fraîche ja calenta. Barregem bé amb la vareta manual.
- Afegim els sòlids a la pastina: 40 g de sucre, 8 g d'impulsor químic, una culleradeta de sal i hi tamisem 200 g de farina. Anem integrant-ho tot amb l'ajuda de la vareta manual fins a tenir una pastina suau i sense grumolls.
- Passem la pastina a un biberó i ho portem a la nevera per a que hi reposi durant 30 minuts.
- Escalfem la gofrera. Mentrestant, sacsegem el biberó per a unificar bé la pastina. Obrim la gofrera i hi repartim la pastina per tots els espais. Tanquem i coem durant 12 minuts.
- Reservem i temperem les gofres cuites en un plat.
- Les servim repartint-hi la salsa de iogurt i festuc per damunt. Acabem repartint 20 g de festucs pelats que piquem lleugerament. I ja ho tenim llest per menjar.