Goxua de xocolata

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata és un aliment molt energètic i ric en colesterol. També és rica en vitamines A i D. Se n'ha de menjar de manera ocasional i amb moderació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al pa de pessic:  

    90 g de sucre 

    25 g de cacau  

    3 ous 

    Mantega 

    Per a la crema pastissera: 

    300 ml de llet sencera 

    50 g de sucre 

    20 g de midó de blat de moro 

    2 ous  

    1 taronja 

    Per a la nata muntada: 

    150 ml de nata del 35% MG 

    1 cullerada de sucre de llustre 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent una crema pastissera. Separem les clares dels rovells de dos ous. Guardem les clares per a una altra recepta.
  2. Afegim 50 de sucre blanc als dos rovells i ho batem amb les varetes elèctriques.  
  3. Posem a escalfar en un pot 300 ml de llet sencera, 20 g de midó de blat de moro i la pela d'una taronja neta i ratllada. Ho dissolem amb una vareta manual.  
  4. Portem la barreja a ebullició. Quan ja hagi arrencat a bullir, hi afegim els rovells blanquejats. Ho barregem tot bé perquè no s'hi facin grumolls i deixem que es cogui un minut, com a mínim.  
  5. Un cop tingui una textura una mica més espessa, ho deixem refredar a temperatura ambient. Després ho posem en una màniga pastissera.  
  6. Ho fiquem a la nevera un mínim de 20 minuts.
  7. Fem el pa de pessic de cacau. Separem les clares dels rovells de tres ous. Posem al bol de les clares 90 g de sucre blanc. Muntem les clares amb les varetes elèctriques fins que arribin a estar a punt de neu.
  8. Afegim a les clares, amb la llengua pastissera i moviments embolcalladors, els rovells reservats. Ho barregem.
  9. Tamisem al bol, en dues tandes, 25 g de cacau en pols.  
  10. Posem aquesta massa en una altra mànega pastissera i repartim la massa per sobre d'una safata de forn amb paper sulfurat. Ha de quedar una massa força plana i baixa.  
  11. Ho fiquem al forn quatre minuts a 200 graus de temperatura.
  12. Muntem la nata amb les varetes elèctriques i en un bol ben fred. Són 150 ml de nata del 35% MG. Quan comenci a tenir textura, hi afegim una cullerada de sucre de llustre i acabem de muntar la nata.  
  13. Si el pa de pessic ja està fet i temperat, hi fem talls rodons de la mida del got on servirem el goxua.  
  14. Emplatem el goxua amb un disc de pa de cacau, un pis de nata, un altre disc de cacau i un pis de crema pastissera.  
  15. Empolsinem la crema pastissera amb sucre i el cremem.  
Anar al contingut