Goxua de xocolata
INGREDIENTS
Per al pa de pessic:
90 g de sucre
25 g de cacau
3 ous
Mantega
Per a la crema pastissera:
300 ml de llet sencera
50 g de sucre
20 g de midó de blat de moro
2 ous
1 taronja
Per a la nata muntada:
150 ml de nata del 35% MG
1 cullerada de sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Comencem fent una crema pastissera. Separem les clares dels rovells de dos ous. Guardem les clares per a una altra recepta.
- Afegim 50 de sucre blanc als dos rovells i ho batem amb les varetes elèctriques.
- Posem a escalfar en un pot 300 ml de llet sencera, 20 g de midó de blat de moro i la pela d'una taronja neta i ratllada. Ho dissolem amb una vareta manual.
- Portem la barreja a ebullició. Quan ja hagi arrencat a bullir, hi afegim els rovells blanquejats. Ho barregem tot bé perquè no s'hi facin grumolls i deixem que es cogui un minut, com a mínim.
- Un cop tingui una textura una mica més espessa, ho deixem refredar a temperatura ambient. Després ho posem en una màniga pastissera.
- Ho fiquem a la nevera un mínim de 20 minuts.
- Fem el pa de pessic de cacau. Separem les clares dels rovells de tres ous. Posem al bol de les clares 90 g de sucre blanc. Muntem les clares amb les varetes elèctriques fins que arribin a estar a punt de neu.
- Afegim a les clares, amb la llengua pastissera i moviments embolcalladors, els rovells reservats. Ho barregem.
- Tamisem al bol, en dues tandes, 25 g de cacau en pols.
- Posem aquesta massa en una altra mànega pastissera i repartim la massa per sobre d'una safata de forn amb paper sulfurat. Ha de quedar una massa força plana i baixa.
- Ho fiquem al forn quatre minuts a 200 graus de temperatura.
- Muntem la nata amb les varetes elèctriques i en un bol ben fred. Són 150 ml de nata del 35% MG. Quan comenci a tenir textura, hi afegim una cullerada de sucre de llustre i acabem de muntar la nata.
- Si el pa de pessic ja està fet i temperat, hi fem talls rodons de la mida del got on servirem el goxua.
- Emplatem el goxua amb un disc de pa de cacau, un pis de nata, un altre disc de cacau i un pis de crema pastissera.
- Empolsinem la crema pastissera amb sucre i el cremem.