Granissat de mandarina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les mandarines són un cítric ric en vitamina C. Pels seus beneficis sobre la salut, s'aconsella prendre un cítric al dia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de mandarines
Una llimona
125 g de sucre
2 g d'agar-agar
1 poma Granny Smith
Aigua
Gingebre
Iogurt grec
Menta
PREPARACIÓ
- Ratllem la pell de mig quilo de mandarines. Posem la ratlladura en un pot i hi afegim 65 ml d'aigua. Escalfem el pot fins que arrenqui el bull. Llavors ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
- Un cop reposat, colem l'aigua infusionada i reservem.
- Espremem el suc de les mandarines que hem utilitzat per ratllar-ne la pell. Hi afegim el suc de mitja llimona i ho posem tot dins el got americà. Hi afegim una poma Granny Smith pelada i tallada. Ratllem gingebre (pot ser congelat) al gust dins el got americà, l'aigua infusionada i ho triturem tot.
- Posem 2 g d'agar-agar en un got i ho barregem amb 20 ml d'aigua. Remenem amb una cullera.
- Colem en un pot la barreja del got americà amb una malla fina, hi afegim la dissolució d'agar-agar i ho posem a escalfar 2 minuts aproximadament fins que bulli i la gelatina s'activi.
- Hi afegim 125 g de sucre blanc i anem remenant fins que es desfaci.
- Ho posem tot en un túper, ho deixem temperar i després al congelador durant unes dues hores.
- Posem iogurt grec al fons d'un got, rasquem amb una forquilla la gelatina i l'afegim al iogurt. Ho acabem amb unes fulles de menta per sobre.