Granola amb panses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La fruita dessecada, com els nabius, les panses o les orellanes, en no tenir aigua aporta concentracions elevades de nutrients, especialment de fibra i de sucresAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
100 g civada
75 g de barreja de llavors crues (lli, pipes, pipes de carbassa, xia...)
70 g mill bullit
50 g flocs de coco
50 g de panses
30 g sucre de panela
20 g de cacauets crus pelats
2 cullerades soperes de mel
1 iogurt grec tipus Pastoret
1 cullerada de formatge fresc
1 llima
1 grapat de nabius
1 mandarina
Cúrcuma
Sal grisa fina
Menta
PREPARACIÓ
- Bullim el mill. Prèviament el posem en remull 1 hora i el bullim en tan sols 10 minuts.
- L'escorrem, l'eixuguem amb un drap, el posem en una safata de forn i l'enfornem a 160º durant 10 minuts.
- Desenfornem el mill i el deixem refredar.
- Posem en un bol 100 g de flocs de civada, 20 g de cacauets crus pelats, 75 g de llavors crues, 30 g de sucre panela, 50 g de panses, 2 cullerades soperes de mel i una mica de sal grisa. Ho integrem.
- Aboquem al bol el mill ja fornejat. Ho integrem.
- Posem aquesta barreja en una safata al forn a sobre d'un paper sulfurat. Ho coem a 160º durant 15 minuts remenant de tant en tant.
- Traiem la safata del forn i hi incorporem 50 g de flocs de coco. Ho remenem.
- Tornem la safata al forn i a la mateixa temperatura (160º) ho coem 5 minuts més.
- Traiem la safata del forn i hi afegim una mica de cúrcuma. Ho remenem i deixem que es refredi una mica.
- En un bol posem un iogurt grec i 1 cullerada de formatge fresc. Ho remenem.
- Hi afegim la ratlladura d'una llima i el seu suc. Ho integrem.
- Fem unes supremes de mandarina i les reservem.
- I ja ho podem servir. Posem en un bol la base de iogurt i formatge i una part dels cereals (la resta els podem reservar en un pot tancat hermèticament). Hi afegim uns nabius i les supremes de mandarina. Ho rematen amb unes fulletes de menta i un filet de mel. I ja tenim un berenar o esmorzar perfecte!!!