Guacamole amb natxos de iuca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
És un plat molt ric en nutrients, ja que aporta moltes vitamines i els minerals antioxidants del guacamole, greixos protectors i l'energia saludable de la iuca.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 alvocats
- 2 cebes tendres
- 1 manat coriandre
- 2 tomàquets madurs
- 1 bitxo envinagrat
- 1 llima
- 500 g de iuca
- 70 g farina d'arròs
- 100 g formatge gouda
- Encenalls de pernil ibèric
- Oli OVE
- Sal
- Pebre negre
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem 500 g de iuca a quarts traient-ne la part central més fibrosa. Al foc tenim escalfant una olla amb aigua i un bon polsim de sal.
- Quan l'aigua bull afegim la iuca i la bullim durant 15 minuts.
- Comprovem que la iuca està tova passats els 15 minuts i la colem amb l'ajuda d'un colador per treure l'excés d'aigua.
- Posem la iuca en el got del batedor, afegim una mica de sal, un raig d'oli i turbinem fins a obtenir la textura d'un puré espès. Afegim una mica d'aigua de cocció si costa molt de turbinar.
- Posem 70 g de farina d'arròs en un bol gran. Afegim el puré de iuca i ho incorporem tot amb l'ajuda d'una llengua.
- Passem la meitat de la massa a un paper sulfurat que hem empolsimat amb farina d'arròs. Estenem la massa fins que quedi ben fina ajudant-nos d'un corró i afegint farina d'arròs per evitar que se'ns enganxi.
- Pintem la superfície de la massa estirada amb oli d'oliva. Amb l'ajuda d'un tallador de pizza o un ganivet fem talls verticals i en diagonal per obtenir triangles.
- Repetim l'operació amb l'altra meitat de la massa.
- Ho passem a una safata de forn i ho enfornem a 180 graus primer 20 minuts, donarem la volta als triangles un per un i enfornarem de nou 10 minuts més. Els traurem del forn i deixarem refredar.
- Tallem i pelem 4 alvocats traient-ne el pinyol. Els posem en un bol gran.
- Tallem a daus petits 2 cebes tendres netes i pelades. Les afegim al bol.
- Pelem i tallem a concassé 2 tomàquets. Els afegim al bol.
- Tallem un bitxo avinagrat a rodelles i l'incorporem al bol.
- Agafem unes fulles de coriandre netes i les afegim al bol.
- Amb una mà de morter anem xafant tot el contingut del bol deixant trossos d'alvocat sense xafar.
- Espremem al bol el suc d'una llima per evitar que s'oxidi i rectifiquem de sal i pebre. Ho integrem tot amb la mà de morter i l'acabem amb un raig d'oli d'oliva.
- Posem els triangles de iuca en una safata que pugui anar al forn. Els cobrim amb 100 g de formatge gouda. Ho enfornem 3 minuts a 180 graus.
- Desenfornem els natxos, hi posem el guacamole al costat i ho cobrim amb uns encenalls de pernil ibèric i ho servim.