Guatlles amb castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 guatlles
16 castanyes
32 cebetes
2 l de brou de gallina
2 bitxos
1 got de vi ranci
1 got de vermut blanc sec
3 preses de xocolata del 90% de cacau
Api
Boles de ginebró
Sajolida
Anís estrellat
Llard
Sal
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comprovem que les 8 guatlles que tenim previstes cuinar estiguin ben desplomades. Si no ho estiguessin, en cremarem les plomes amb un bufador.
- Posem 32 cebetes en un bol amb aigua.
- Rentem les guatlles amb aigua i les eixuguem amb paper absorbent.
- Salpebrem les guatlles.
- Pelem les cebetes, amb paciència.
- Posem un pot amb aigua al foc i la fem bullir.
- Posem al foc un pot amb 2 litres de brou de gallina i l'escalfem.
- Tallem a la microbrunesa una branca d'api neta.
- Fem un tall transversal a 16 castanyes.
- Escaldem les castanyes amb aigua calenta i un cop d'aigua freda.
- Les pelem (amb més paciència, encara) i les reservem.
- Posem una cassola al foc amb dues cullerades de llard, un raig d'oli OVE, l'api tallat i les cebetes pelades.
- Ho enrossim tot.
- Recuperem les cebetes de la cassola.
- Hi afegim les guatlles i les enrossim.
- Ho desglacem amb un got de vi ranci i un got de vermut blanc sec.
- Hi afegim unes quantes boletes de ginebró, sajolida, anís estrellat i dos bitxos.
- Ho integrem tot.
- Afegim el brou a la cassola.
- Ho coem tot ben tapat i a foc baix que faci xup-xup- durant 45 minuts.
- Anem vigilant la cassola i desescumant-ho, si cal.
- Passats els 45 minuts, hi afegim les castanyes, les cebetes i 4 preses de xocolata (90% cacau).
- Ho coem tot plegat durant 15 minuts, destapat.
- Emplatem cada ració de guatlles amb castanyes, cebetes i salsa.