Guatlles amb polenta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La guatlla és de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix si es menja sense la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 guatlles

    300 g de polenta

    15 cirerols

    2 tiges d'api

    2 cebes

    2 pastanagues

    1 llimona

    1 taronja

    1 cabeça d'alls

    1 bitxo fresc

    1 got de vi ranci

    3 gots de vi negre

    1 fulla de llorer

    romaní

    farigola

    sal

    mantega

    pebre negre

    125 g de formatge parmesà

    aigua mineral

    marduix

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem les guatlles.
  2. Les posem en una cassola i les enrossim pels dos cantons.
  3. Mentrestant, tallem a mida de macedònia la ceba, la pastanaga i l'api. La cabeça d'alls la tallem pel mig.
  4. Ho afegim a les guatlles, amb el llorer, la farigola, el romaní i el bitxo fresc i deixem que suï una mica.
  5. Espremem la llimona i la taronja.
  6. Hi afegim el vi negre i el vi ranci juntament amb els sucs de la taronja i de la llimona.
  7. Ho deixem al foc mínim durant 20 minuts.
  8. Al cap de 10 minuts de cocció, hi afegim els cirerols a la cassola.
  9. Posem a bullir la polenta amb 1,8 l d'aigua mineral i un polsim de sal.
  10. Sense deixar de remenar-ho durant 20 minuts, hi barregem una cullerada de mantega i una altra de formatge parmesà ratllat.
  11. Ho servim amb marduix i pebre negre per sobre les guatlles, que acompanyarem amb un flam de polenta que haurem fet amb l'ajuda d'un motllo.
Anar al contingut