Guatlles amb polenta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La guatlla és de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix si es menja sense la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 guatlles
300 g de polenta
15 cirerols
2 tiges d'api
2 cebes
2 pastanagues
1 llimona
1 taronja
1 cabeça d'alls
1 bitxo fresc
1 got de vi ranci
3 gots de vi negre
1 fulla de llorer
romaní
farigola
sal
mantega
pebre negre
125 g de formatge parmesà
aigua mineral
marduix
PREPARACIÓ
- Salpebrem les guatlles.
- Les posem en una cassola i les enrossim pels dos cantons.
- Mentrestant, tallem a mida de macedònia la ceba, la pastanaga i l'api. La cabeça d'alls la tallem pel mig.
- Ho afegim a les guatlles, amb el llorer, la farigola, el romaní i el bitxo fresc i deixem que suï una mica.
- Espremem la llimona i la taronja.
- Hi afegim el vi negre i el vi ranci juntament amb els sucs de la taronja i de la llimona.
- Ho deixem al foc mínim durant 20 minuts.
- Al cap de 10 minuts de cocció, hi afegim els cirerols a la cassola.
- Posem a bullir la polenta amb 1,8 l d'aigua mineral i un polsim de sal.
- Sense deixar de remenar-ho durant 20 minuts, hi barregem una cullerada de mantega i una altra de formatge parmesà ratllat.
- Ho servim amb marduix i pebre negre per sobre les guatlles, que acompanyarem amb un flam de polenta que haurem fet amb l'ajuda d'un motllo.