Guisat de mongetes
INGREDIENTS
800 g de mongeta cuita
1 ceba
2 grans d'all
Julivert
150 g de cansalada curada
180 g de xoriç
1 fulla de llorer
1 cullerada de pebre vermell dolç fumat
100 ml de brou de pollastre
PREPARACIÓ
- Tallem a tires 150 g de cansalada i, a llesques gruixudes, 180 g de xoriç fumat pelat.
- Posem la cansalada i el xoriç en una cassola calenta i ho enrossim.
- Un cop enrossit el tall, el traiem de la cassola i el reservem, però hi deixem l'oli.
- En un recipient, escalfem 100 ml de brou de pollastre.
- Tallem a la brunesa una ceba de Figueres pelada i la sofregim amb l'oli de la cansalada, cinc minuts, a foc alt. Si hi falta oli, n'hi tirem un raig.
- Pelem i tallem a la microbrunesa dos grans d'all i els posem a la cassola amb la ceba. Abaixem el foc. Després d'un minut, posem a la mateixa cassola una culleradeta de pebre vermell dolç fumat. Ho integrem i deixem que es cogui dos minuts.
- Passem 800 g de mongetes de pot per sota l'aigua amb un colador per netejar-les.
- Tirem a la cassola el brou calent i, tot seguit, les mongetes, una fulla de llorer i el xoriç i la cansalada que havíem reservat. Ho integrem i deixem que es cogui deu minuts des del moment en què arrenqui el bull.
- Ho emplatem amb una mica de julivert picat.