Gyozes de peus de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Amb una amanida o una crema de verdures lleugera com a entrant, i les gyoses a continuació, tenim un àpat complet i equilibratAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 paquet de crestes
2 peus de porc
1 xirivia
1 porro
1 pastanaga
Julivert
200 g de col de paperina
3 cebetes tendres
2 grans d'all
1 tall de gingebre
Oli de sèsam
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de mirin
1 cullerada de vinagre d'arròs
7 g de midó de blat de moro
Aigua freda
Oli picant
Llorer
PREPARACIÓ
- Blanquegem dos peus de porc partits per la meitat en una olla de pressió coberts amb aigua fred i una fulla de llorer. Ho escalfem fins que arrenqui a bullir.
- Rentem i pelem 1 porro, 1 xirivia i 1 pastanaga. Els tallem a bresa.
- Quan l'aigua de l'olla arrenca a bullir, desescumem.
- Llencem l'aigua de blanquejar els peus de porc i tornem a posar l'olla al foc.
- Afegim a l'olla un manat de julivert, les verdures tallades i ho tornem a cobrim amb aigua freda. Tanquem l'olla i ho coem 15 minuts. Passat aquest temps, ho deixem reposar 30' amb l'olla tapada.
- Desossem els peus de porc quan encara estan tebis i els deixem refredar.
- Tallem els peus de porc a mida de microbrunesa. Els reservem.
- Tallem a la microbrunesa mitja col de paperina ja neta i tres cebes tendres de mida petita. Reservem la part verda de les cebes.
- Posem una paella al foc amb una mica d'oli de sèsam i l'escalfem.
- Afegim la col i les cebes a la paella i les fem suar a foc mitjà-baix.
- Pelem dos grans d'all i els tallem a la microbrunesa. Pelem i tallem a la microbrunesa un tros de gingebre fresc. Reservem una mica de gingebre tallat en un plat.
- Afegim els alls i el gingebre a la paella i ho integrem.
- Incorporem els peus de porc tallats a la paella i ho fem coure uns quants minuts més.
- Acabem el farcit de les gyozes afegint-hi 1 cullerada de vinagre d'arròs, 1 cullerada de mirin i 1 cullerada de salsa de soja.
- Dissolem 7 g de midó de blat de moro en una mica d'aigua freda i ho incorporem a la paella. Ho remenem i reservem el farcit en un colador, a sobre d'un bol, perquè deixi anar el líquid sobrant.
- Agafem un paquet de crestes i les anem farcint amb una cullerada de farcit i tancant-les en forma de gyozes.
- Posem una paella al foc amb una mica d'oli de sèsam. Hi posem les gyozes amb la base tocant la paella.
- Dissolem una mica de midó de blat de moro en un got amb aigua i l'afegim a la paella quan la base de les gyozes està lleugerament torrada. Tapem la paella i ho coem 3 minuts.
- Fem la salsa per acompanyar les gyozes: en un bol posem la salsa de soja, l'oli picant, el gingebre reservat i una mica de les fulles verdes de les cebes picades a la microbrunesa. Ho barregem.
- Traiem les gyozes de la paella i les posem en una safata. Ens les mengem sucant-les a la salsa.