Hamburguesa a la napolitana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g carn picada vedella
100 ml de llet
70 g molla de pa de pagès
2 mozzarelles fresques
3 tomàquets secs confitats
1 ou
1 gra d'all
1 llesca de pa de sègol
Julivert
Alfàbrega fresca
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Agafem una llesca de pa de pagès mitjana, en traiem la crosta i la tallem a trossos. Passem els trossos de pa a la picadora.
- Aboquem a la picadora 100 ml de llet, 1 gra d'all que pelem i unes fulles de julivert. Ho triturem fins tenir una barreja amb una textura fina.
- Agafem un bol i hi aboquem 400 g de carn de vedella picada, un ou i la barreja triturada. Salpebrem i ho barregem o bé a mà o bé amb una forquilla fins a tenir-ho tot ben integrat.
- Tapem el bol i el deixem a la nevera durant 10 minuts perquè tot s'acabi d'integrar bé.
- Ens untem les mans amb una mica d'oli i formem 4 hamburgueses fent primer una pilota i després, aplanant-la amb les mans.
- Escalfem una cassola o paella que puguem tapar amb una mica d'oli OVE.
- Afegim les hamburgueses a la cassola i les coem per una cara.
- Mentre es couen les hamburgueses, agafem 2 boles de mozzarella fresques i les escorrem sobre un colador. A continuació, les tallem a rodelles.
- Quan les hamburgueses estan cuites d'una cara, les tombem i hi distribuïm per sobre la mozzarella.
- Agafem 3 tomàquets secs confitats, els tallem a tires primes i els repartim per sobre de les rodelles de mozzarella.
- Tapem la cassola i coem fins que les hamburgueses estan al punt que ens agrada.
- Servim posant una llesca de pa de sègol en un plat, a sobre una hamburguesa i acabem amb unes fulles d'alfàbrega fresca. I ja està, ho tenim a punt per menjar.