Hamburguesa d'ànec amb peres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté vitamines variades i minerals. En destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrats a la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
150 g de magret d'ànec picat
100 g de brou de carn reduït
40 g de farina
1 pera conference de Lleida
6 fulles de sàlvia
1 ceba de Figueres petita (uns 30 g)
1 ou
1 pa d'hamburguesa
un raig de vi ranci
un raig de conyac
llimona
sal
pebre
farigola
romaní
sajolida
fonoll
blat de moro torrat
sifó
mantega
PREPARACIÓ
- Tallem la ceba ben menuda.
- Saltem la ceba a la paella amb un rajolí d'oli verge d'oliva.
- Separem la clara del rovell d'un ou.
- En un bol hi barregem els 150 g de magret d'ànec picat, la clara d'ou i la ceba cuita. Ho salpebrem. Ho portem a un motllo, pot ser un tallapastes, per donar-li forma d'hamburguesa. Ho reservem.
- Fem un ramet amb una mica de farigola, una mica de romaní, una mica de sajolida i unes fulles de fonoll.
- Pelem i tallem una pera en 8 trossos.
- Posem una cullerada de mantega en una paella i hi saltem la pera tallada amb el ramet d'herbes.
- Hi afegim un raig de vi ranci i ho deixem evaporar.
- Hi afegim conyac i ho flamegem.
- Hi afegim el suc de mitja llimona. Ho reservem.
- Al bol on tenim reservat el rovell hi afegim un pols de sal, 40 g de farina i un raig de sifó. Ho remenem fins aconseguir una massa cremosa.
- Arrebossem 6 fulles de sàlvia amb aquesta massa i les fregim en una paella amb l'oli calent.
- Eixuguem les fulles amb paper absorbent perquè perdin l'oli sobrant.
- Posem a escalfar 100 grams de brou reduït en un pot.
- Aixafem al morter tres grapats de blat de moro torrat.
- Coem a la planxa l'hamburguesa.
- Napem els trossos de pera amb el brou ja calent.
- Obrim el pa pel mig i hi posem l'hamburguesa, els trossos de pera amb la seva salsa, els trossets de blat de moro torrat i les fulles de sàlvia arrebossada.