Hamburguesa de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els entrepans també poden configurar un àpat equilibrat si inclouen força vegetals, com a la receptaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER AL PA
300 g farina
150 ml de llet
50 g de mantega
5 g de llevat fresc
2 rovells d'ou
Sucre de llustre
Sal
Llet
Sèsam
PER A L'HAMBURGUESA
500 g de carn de llom de porc
150 g de xiitake
100 g molla de pa
70 ml de nata
Alfàbrega
Pebre negre
Sal
ACOMPANYAMENT
8 tomàquets confitats
150 g de salsa romesco picant
Alfàbrega
PREPARACIÓ
- Separem les clares i els rovells de dos ous. Farem servir els rovells i guardarem les clares a la nevera per fer-les servir més tard.
- Blanquegem els dos rovells amb dues cullerades de sucre llustre amb les varetes elèctriques.
- Barregem en el bol del robot de cuina els ingredients secs: 300 g de farinai 5 g de llevat.
- En un potdesfem 150 ml de llet amb 50 g demantega(només fins que es fongui la mantega, no cal bullir-la)
- Aboquem la mantega desfeta al bol del robot de cuina.
- Afegim els rovells blanquejatsi pastem fins que ens quedi una massa ben elàstica.
- Fem una bola amb la massa.
- Pintem la bola amb mantega pomada i la deixem 30 mintapada amb un drap i a temperatura ambient.
- Afegim un polsim de sal a la massa. Tornem a amassar, li donem forma de bola i la tornem a pintar amb mantega pomada per deixar-la reposar 2 hores a temperatura ambient tapada amb un drap.
- Dividim la massa en 4 boles.
- Posem paper sulfurat en una safata de forn i hi col·loquem a sobre les boles.
- Posem al forn una altra safata amb aigua calenta. El forn no ha d'estar encès.
- Posem al forn la safata amb les 4 boles de massa.
- Posem en un bol 500 g de carn de porc. Salpebrem.
- Hi afegim unes fulles d'alfàbrega tallada fina.
- Hi afegim molla de pa.
- Hi afegim les clares prèviament reservades.
- Escalfem en un pot 70 ml de nata.
- Tallem 150 g de xiitake molt prim.
- Fiquem al pot el xiitake tallat. Deixem que arrenqui el bull.
- Aboquem el xiitake amb nata al bol on tenim la carn amb la molla de pa.
- Afegim la barreja de pa, nata i xiitake al bol de la carn.
- Ho barregem i pastem amb la mà i ho deixem reposar a la nevera aproximadament 1 hora.
- Traiem el pa llevat del forn (apagat) i el pintem amb llet per després posar-hi sèsam per sobre.
- Fiquem el pa al forn a 190º durant 10 minuts.
- Fem 4 boles amb la carn que tenim compactant a la nevera.
- Aixafem les boles i les tallem amb el talla pastes perquè quedin regulars. Ens podem ajudar d'una mica d'oli.
- Fem les hamburgueses a la planxa amb una mica d'oli.
- Muntem l'entrepà amb l'hamburguesa, una mica de tomàquet confitat que piquem molt prim, unes fulles d'alfàbrega i una mica de romesco picant que teníem fet.