Hamburguesa de carbassa i bròcoli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El pa de Viena, a diferència del pa clàssic, aporta greixos; així mateix el pa és un aliment molt complet i se n'ha de prendre cada dia en quantitats moderades.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
6 ous
300 g de bròcoli
150 g de carbassa
30 g de formatge sec d'ovella
1 tomàquet confitat
1 cabeça d'alls
1 alvocat
4 panets de Viena
oli OVE
pipes de carbassa (sense torrar)
sal
pebre
julivert
alfàbrega
PREPARACIÓ
- Per escalivar un all, en posem una cabeça en una safata amb sal i la fiquem al forn 35 minuts, a 220 graus.
- Pelem 150 g de carbassa i la tallem a trossos grans. Els bullim durant 8 minuts en aigua mineral i un polsim de sal. Hi afegim el tronc del bròcoli.
- Triturem un grapat de pipes de carbassa, 30 grams de formatge d'ovella sec sal, pebre i un ou. Ho reservem en un bol.
- Posem a bullir durant 3 minuts la resta del bròcoli els arbrets-.
- Un cop bullits, traiem la carbassa i el tronc del bròcoli i ho triturem tot amb la picadora.
- Afegim al bol la carbassa i el bròcoli triturats juntament amb unes quantes fulles de julivert i alfàbrega picades.
- Amb la massa del bol fem mandonguilles i els hi donem forma d'hamburguesa amb un tallapastes.
- Posem les hamburgueses en una safata de forn, a sobre d'un paper sulfurat. Ho enfornem durant 10 minuts, a 250 graus.
- Per fer l'allioli, munyim la cabeça d'all escalivada dins el got d'un túrmix juntament amb un ou, oli OVE, sal i un raig de l'oli dels tomàquets confitats.
- Posem oli a escalfar en una paella.
- Pelem i tallem un alvocat a làmines.
- Traiem les hamburgueses del forn.
- Fem un ou ferrat i el reservem en un plat (en farem un per a cada hamburguesa).
- Obrim un panet de Viena pel mig.
- A la part inferior del pa hi posem tomàquet confitat, allioli, l'hamburguesa, l'ou ferrat, l'alvocat laminat i ho tapem amb l'altre tros de pa.