Hamburguesa de carbassa i bròcoli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pa de Viena, a diferència del pa clàssic, aporta greixos; així mateix el pa és un aliment molt complet i se n'ha de prendre cada dia en quantitats moderades.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 6 ous 

    300 g de bròcoli

    150 g de carbassa   

    30 g de formatge sec d'ovella

    1 tomàquet confitat

    1 cabeça d'alls

    1 alvocat

    4 panets de Viena

    oli OVE

    pipes de carbassa (sense torrar)

    sal

    pebre

    julivert

    alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Per escalivar un all, en posem una cabeça en una safata amb sal i la fiquem al forn 35 minuts, a 220 graus.
  2. Pelem 150 g de carbassa i la tallem a trossos grans. Els bullim durant 8 minuts en aigua mineral i un polsim de sal. Hi afegim el tronc del bròcoli.
  3. Triturem un grapat de pipes de carbassa, 30 grams de formatge d'ovella sec sal, pebre i un ou. Ho reservem en un bol.
  4. Posem a bullir durant 3 minuts la resta del bròcoli –els arbrets-.
  5. Un cop bullits, traiem la carbassa i el tronc del bròcoli i ho triturem tot amb la picadora.
  6. Afegim al bol la carbassa i el bròcoli triturats juntament amb unes quantes fulles de julivert i alfàbrega picades.
  7. Amb la massa del bol fem mandonguilles i els hi donem forma d'hamburguesa amb un tallapastes.
  8. Posem les hamburgueses en una safata de forn, a sobre d'un paper sulfurat. Ho enfornem durant 10 minuts, a 250 graus.
  9.  Per fer l'allioli, munyim la cabeça d'all escalivada dins el got d'un túrmix juntament amb un ou, oli OVE, sal i un raig de l'oli dels tomàquets confitats.
  10. Posem oli a escalfar en una paella.
  11. Pelem i tallem un alvocat a làmines.
  12. Traiem les hamburgueses del forn.
  13. Fem un ou ferrat i el reservem en un plat (en farem un per a cada hamburguesa).
  14. Obrim un panet de Viena pel mig.
  15. A la part inferior del pa hi posem tomàquet confitat, allioli, l'hamburguesa, l'ou ferrat, l'alvocat laminat i ho tapem amb l'altre tros de pa.

 

Anar al contingut