Hamburguesa de cigrons amb xiitake
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Cal tenir en compte que les hamburgueses de llegums, com els cigrons, ens aporten proteïnes de bona qualitat i també hidrats de carboni, motiu pel qual s'han de combinar amb verdures o una amanida.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g cigrons Fuentesaúco o Anoia cuits
2 grapats de xiitakes deshidratats
2 cullerades soperes farina d'arròs
2 cullerades soperes sèsam negre
1 cullerada de cafè de cardamom en pols
1 cullerada sopera cúrcuma en pols
1 cullerada sopera pebrot espelette en pols
1 cullerada sopera tahina
1 cogombre
1 ou
1 llima
4 pans d'hamburguesa
Enciam
Pebre negre
Sal
Mantega
Salsa de soja
Vermut blanc
Oli OVE
Oli OVE suau
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot amb aigua calenta 10 xiitakes hidratats i laminats per deshidratar-los. Els mantindrem en aigua uns 15 minuts.
- Escorrem 400 g de cigrons (si és possible Fuentesaúco) ja bullits.
- Posem els cigrons al got batedor. Ho turbinem.
- Afegim al got batedor: 1 cullerada de cafè de cardamom en pols, 1 cullerada sopera de cúrcuma, una cullerada sopera de pebrot espelette en pols, dues cullerades soperes de farina d'arròs i oli OVE. Ho turbinem.
- Posem la massa resultant a la fusta i la dividim en 4 porcions a les quals donarem forma d'hamburguesa.
- Reservem les hamburgueses en un recipient sobre paper sulfurat i ho portem a la nevera, on ho mantindrem 30 minuts.
- Fem una maionesa amb 1 ou, una cullerada sopera de tahina, la ratlladura d'una llima, el suc de mitja llima i sal. Ho emulsionem amb oli OVE suau.
- Un cop feta la maionesa hi afegim 2 cullerades soperes de sèsam negre. Ho integrem amb una llengua i ho reservem en un recipient.
- Escorrem els xiitakes ja hidratats i els assequem amb paper absorbent.
- Escalfem una paella i hi afegim una miqueta de mantega. Quan tingui temperatura hi aboquem els xiitakes. Ho remenem.
- Apugem el foc i desglacem els xiitakes amb un rajolí de vermut i de salsa de soja.
- Tallem un cogombre a rodelles primes. Les reservem.
- Eixuguem unes fulles d'enciams ja netes.
- Posem en una paella una mica d'oli i l'escalfem.
- Traiem les hamburgueses de la nevera, les enfarinem amb farina d'arròs i les fregim. Un cop fregides les reservem en un plat amb paper absorbent.
- Tallem el pa, hi posem la maionesa, l'hamburguesa, una mica més de maionesa a sobre de l'hamburguesa, els xiitakes, unes rodelles de cogombre i una mica d'enciam. Ja només queda menjar-se-les!!!!