Hamburguesa de formatges
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Per a un àpat equilibrat i nutritiu, serveix aquesta hamburguesa amb una amanida verda com a acompanyament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER AL PANET DE VIENA
300 g de farina de mitja força
7 g de sal
15 g de sucre
12 g de llevat fresc
1 ou petit
160 ml de llet fresca de vaca
60 g de mantega
100 g de patata bufet
100 g de formatge de Maó
Julivert
PER A L'HAMBURGUESA
700 g de carn de vaca vella
120 g de formatge San Simón da Costa
4 cebes tendres
Vi ranci
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Sal
Brots de mostassa
PREPARACIÓ
- En una pastadora posem 150 g de farina de força i 150 g de farina fluixa, 7 g de sal, 15 g de sucre, 7 g de llevat fresc, 160 ml de llet fresca de vaca i un ou petit. Ho deixem amassant-se durant 10 minuts.
- Posem 1 pot amb aigua freda i sal al foc.
- Pelem una patata, la tallem a mida de macedònia.
- Posem la patata al pot amb aigua bullint i la blanquegem (que bulli) durant 3 minuts. Passat aquest temps, la traiem de l'olla i la submergirem en un pot amb aigua i gel per a parar-hi la cocció de cop. Després, l'escorrem.
- Tallem 100 g de formatge de Maó semisec a mida de macedònia.
- Piquem unes quantes fulles de julivert.
- Tallem 60 g de mantega a daus petits.
- Un cop passats els 10 minuts de pastat, afegim la mantega a la massa en tres tandes. Hem de vigilar que la massa accepti la mantega i no queda massa greixosa.
- Un cop la mantega està ben integrada, afegim a la massa les patates tallades, el formatge de Maó i el julivert.
- Integrem els ingredients nous a la massa amb la mà.
- Traiem la massa del bol de la pastadora, la posem en un bol untat amb oli, la tapem amb un drap i la deixem reposar 1 hora.
- Fiquem una safata amb aigua ben calenta al forn.
- Traiem la massa del bol i la dividim en 4 trossos. En fem boles i les posem en una safata de forn amb paper sulfurat deixant prou espai entre cada bola de massa.
- Fiquem la safata al forn. I amb el forn apagat (però amb l'aigua calenta) deixem que les boles fermentin durant 1 hora aproximadament. Amb aquest temps, els panets haurien d'haver triplicat el volum que feien.
- Traiem del forn els panets fermentats.
- Encenem el forn i el posem a 190 graus. Hi coem els panets durant 12 minuts.
- Traiem la carn de la nevera i la piquem amb un ganivet per fer les hamburgueses. Posem la carn ja picada en un bol.
- Hi afegim sal, 4 voltes de pebre negre i una cullerada sopera de pebre vermell dolç.
- Integrem la carn picada amb les espècies.
- Tallem 100 g de formatge San Simón da Costa a làmines i les reservem.
- Tallem 4 cebes tendres longitudinalment i les reservem.
- Si han passat els 12 minuts de forn, en traiem els panets i els posem en una safata perquè es refredin.
- Fem 4 boles de carn.
- Els donem forma d'hamburguesa amb l'ajuda d'un tallapastes i una cullera.
- Marquem l'hamburguesa a la planxa amb una mica d'oli.
- Marquem les cebes tendres tallades en una altra paella amb oli.