Hamburguesa de llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Es tracta d'una preparació molt energètica, rica en hidrats de carboni i proteïna vegetal, convé fer-ne porcions petites i acompanyar-la amb una gran amanida verdaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER FER LES HAMBURGESES
2 patates petites (cuites han de ser 250g)
100 g llenties seques
80 g farina d'arròs
4 pans d'hamburguesa
1 cabeça d'alls escalivada
2 grans d'all
Llorer
Sal
Pebre vermell fumat dolç
PER FER EL MOJO PICÓN
40 ml vinagre negre vell
4 grans d'all
Oli OVE
7 g comí molt
Un manat coriandre
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn paper sulfurat i a sobre dues patates i una cabeça d'alls. La portem al forn a 180º durant 40 minuts.
- Posem una mica d'oli OVE a una olla, laminem dos alls i els fem ballar.
- Hi afegim 250 g de llenties remullades i escorregudes i una fulla de llorer, ho omplim d'aigua , tapem i ho coem durant 25 minuts.
- Pelem i ratllem les patates en un bol i munyim les dues cabeces d'alls.
- Un cop cuites les llenties les colem i les posem al bol on tenim les patates i els alls. Hi afegim 80 g de farina d'arròs, una mica de pebre fumat dolç, sal i ho pastem amb les mans.
- Un cop aconseguida la massa de les hamburgueses, en fem 4 boles i els hi donem forma d'hamburguesa amb un talla pastes i una mica d'oli.
- Portem les hamburgueses a la nevera i les deixem reposar 1 hora.
- Pelem 4 grans d'all i els hi traiem el germinat. Els posem en un got batedor amb 7 g de comí en pols, 40 ml de vinagre vell, una mica de sal i bastant coriandre. Ho emulsionem amb oli i ja tenim una salsa mojo picón verda.
- Escalfem el pa a la planxa i fem les hamburgueses.
- Posem les hamburgueses entre el pa i les mullem amb la salsa. Llest!!!